icon_wedstrijdzeilen

Sneekweek

naar de Sneekweeksite

5

AFTELLEN

Dagen tot ALV (Algemene...

nieuwsbrief vereniging KWS nieuwsbrief kwsjournaal header KWS Journaal April

De oplettende bezoeker van onze websites had het waarschijnlijk al gezien. De KWS is bezig om al haar activiteiten en wedstrijden onder te brengen op 1 website: kws-sneek.nl

De informatie over trainingen, verenigingsactiviteiten en dergelijke was al enkele jaren op deze site te vinden, maar vanaf nu is ook alle informatie over de wedstrijden hier ondergebracht. Dus informatie zoals uitslagen, startroosters en wedstrijdbepalingen is nu allemaal te vinden via het menu wedstrijden op www.kws-sneek.nl

 

De werkzaamheden zijn nog niet helemaal afgerond. Komende periode wordt er nog gewerkt aan het ombouwen van www.sneekweek.nl naar een evenementensite die geheel gericht zal zijn op alle informatie over de Sneekweek.

 

 

Op maandag 1 mei vind onze Algemene Leden Vergadering plaats in ons clubgebouw De Kajuit te Sneek. Deze vergadering zal dit jaar een andere opzet hebben. De jaarprijzen zullen niet meer tijdens deze vergadering worden uitgereikt en derhalve zal de jaarvergadering om 19.30 beginnen.

Na afloop van de vergadering (ca. 20.30 uur) zal onze “eigen” weerman Piet Paulusma ons bijpraten over klimaatveranderingen en wat ons de komende zomer voor weer te wachten staat.

De KWS heeft op de starttoren een weerstation in gebruik genomen. De gegevens van dit weerstation worden ook op de website getoond en wordt elke 5 minuten ververst. Naast de gemiddelde wind over 5 minuten wordt ook de hoogst gemeten vlaag van het afgelopen uur, de windrichtting en de barometerstand getoond.

 

Op donderdag 6 april nam Marit Bouwmeester ons mee op haar weg naar goud. Een indrukwekkend verhaal over doelen stellen en daar steeds met volle overtuiging en focus voor gaan. Een openhartig verhaal over haar ontwikkeling tot een zelfbewuste topsportster. Het was een inspirerende avond waarbij iedereen tot slot het olympische goud mocht aanraken!

Met veel dank aan de Rabobank die deze avond mogelijk maakte.

 

Aanmelden voor de (jeugd)trainingen bij de KWS is weer mogelijk. Lees de informatie bij de klasse waar jij in vaart en meld je uiterlijk 30 april aan. 

Om alvast in de stemming te komen en voordat we het Sneekermeer op gaan is er dit jaar een zwembadtraining. Leuk en nuttig ...

Sintrale Kommisje Skûtsjesilen en Koninklijke Watersportvereniging Sneek organiseren een historische zeildag

 

SNEEK - Op woensdag 9 augustus 2017 zal historie worden geschreven als het aan de SKS (Sintrale Kommisje Skûtsjesilen) en KWS (Koninklijke Watersportvereniging Sneek) ligt. Dit is vandaag op de Algemene Ledenvergadering van de SKS bekendgemaakt. Vanuit een positieve insteek zullen de wedstrijden in het kader van de 202de Hardzeildag (Sneekweek) en de SKS competitie deze dag gezeild worden op de Snitsermar. In het verre verleden vielen de zeilevenementen ook wel eens samen maar nog nooit werd op het huidige niveau samengewerkt. Beide organisaties, die staan voor breed gedragen en zeer gewaardeerde zeilevenementen, worden in praktische zin gesteund door Rijkswaterstaat en de Provinciale Waterstaat: bekeken wordt de mogelijkheid om op 9 augustus het Prinses Margriet Kanaal ter hoogte van Terherne enkele uren af te sluiten voor vaarverkeer.

Het aanvragen van een ligplaatsabonnement voor de haven op het Starteiland is mogelijk tot 1 april!