icon_wedstrijdzeilen

Wedstrijden

naar de Wedstrijdsite

icon_kws

Winterprogramma

info & inschrijven

nieuwsbrief vereniging KWS nieuwsbrief kwsjournaal header KWS Journaal Januari

De KWS organiseert weer een cursus Reanimatie/ AED voor haar geïnteresseerde vrijwilligers.

Inhoud cursus:

Reanimeren en het toepassen van een AED volgens de richtlijnen van de NRR (Nederlandse Reanimatie Raad). Bij de instructie zullen ook diverse mogelijke problemen worden gesimuleerd met de AED, zodat de cursist daar op voorbereid is.

Het aanvragen van een ligplaatsabonnement voor de haven op het Starteiland is weer mogelijk.

Flirten, wat een lol! Of lol met ernst… plezier voor twee of meer! Met een flirt bereik je meer. Dat bedoelen wij niet egocentrisch, maar win-winnend! Velen doen het spontaan. Mannen, vrouwen, jongens, meisjes, bewust en onbewust mét resultaat. Flirten is een plezierige beleving voor de initiatiefnemer en de ontvanger, die bijna altijd enthousiast reageert… méédoet zelfs!

Donderdagavond 26 januari delen wij de charme van de flirt. Want flirten levert je wat op! Met een flirt geef je een goede wending aan klungeligheid en voorkom je chagrijnen. Dáár zijn wij voorstander van. ‘Flirtmanagement’ maakt ons 26 januari bewuster van flirten op het water en geeft ons inzicht in ons gedrag en de positieve effecten van flirten. Flirten moet je gewoon doen, dús doen we dat 26 januari: ervaren! Doe je mee?! Geef je op voor de flirtworkshop en wordt meesterflirter. Wel echt en oprecht hè!

Schrijf je kosteloos in!

door Drazen Lisak van FLIRTMANAGEMENT, aangeboden door de KWS,

donderdag 26 januari 19.30 – 22.00 uur in de Kajuit, Sneek.

Het Eredivisie team bestaat komende jaren niet alleen uit de zeilers. We willen graag meer KWS-leden actief bij het Eredivisie Zeilen betrekken en gebruik maken van allerlei expertises die we als vereniging in huis hebben. Denk aan logistieke hulp, hulp bij PR (facebook, website, contact kranten), opzet van sponsoractiviteiten en ook zeiltechnische hulp. Zodat we deze nieuwe vorm van wedstrijdzeilen voor het (KWS-)publiek, sponsors en de jeugd nog meer kunnen laten leven.

Na een succesvol seizoen in 2016 gaan we als KWS met veel enthousiasme door naar een nieuw seizoen Eredivisie Zeilen in 2017! En hiervoor zijn we opnieuw op zoek naar enthousiaste zeilers!

Optisport Health Club Sneek is de officiële trainingslocatie voor de fysieke training van zeiltalenten uit Friesland. Naast de programma’s voor de talenten krijg je als lid van KWS 15% korting op een jaarabonnement.

Tijdens de Najaarsvergadering van het Watersportverbond in november jl te Hoevelaken is aan Leo Pieter Stoel uit Sneek de Gouden Verbondsspeld uitgereikt door voorzitter Jan Berent Heukensfeldt Jansen

Deze winter zullen er zoals gebruikelijk weer vijf lezingen worden georganiseerd.

Op donderdag 6 oktober is het Winterprogramma reeds van start gegaan met een lezing over de Strontrace.

Johannes Hobma, schipper van de Dankbaarheid, en Arjen Mintjes, co-schipper, wisten de gasten te boeien met een prachtig verhaal, met schitterend beeldmateriaal en grappige anecdotes, over hun jarenlange ervaringen tijdens de zwaarste race voor traditionele schepen. De gasten zullen de komende strontrace met andere ogen (kunnen) volgen.