Menu

Kom trainen en wedstrijdzeilen bij de KWS

Onze vereniging

Bij de Koninklijke Watersportvereniging Sneek is jong en oud welkom om recreatief te zeilen of te komen wedstrijdzeilen. Sinds 1851 dé zeilvereniging van Sneek en omstreken!

Voor de meeste mensen zullen we vooral bekend zijn als organisator van de Sneekweek. Ons grootste evenement, wat overigens nog steeds het grootste ‘in shore’ internationale zeilevenement van Europa is. Iets waar we trots op zijn!

Maar de Sneekweek is niet ons enige evenement. We organiseren van maart tot en met oktober diverse zeilevenementen, van clubwedstrijden tot NK’s, EK’s en WK’s.

Naast wedstrijdevenementen, organiseren we ook trainingen, opleidingen en cursussen, toerdagen en zeildagen voor speciale groepen, zoals scholieren en mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking.

Meer over de vereniging

Historie van de KWS

De Koninklijke Zeilvereniging Sneek (opgericht in 1851) en de Sneeker Zeilclub (opgericht in 1902) zijn in 1981 samen opgegaan in de"Koninklijke Watersportvereniging Sneek".

Vereniging

Bestuur & secties

Binnen de KWS zijn diverse secties actief die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor alle activiteiten die de KWS organiseert. Elke sectie bestaat uit een aantal vrijwilligers die met elkaar zorgen voor de organisatie van de activiteiten en evenementen.

Bent u geïnteresseerd om ook een bijdrage te leveren binnen een van deze secties? Neem dan contact op met een van de contactpersonen die bij de betreffende sectie zijn vermeld.

Sponsoren

Al sinds 1992 wordt de KWS financieel ondersteund door sponsors. De eerste hoofdsponsor was Sonnema, gevolgd door Landrover, Volvo, Unilever en vanaf 2018 Rabobank. Omdat de KWS gelooft in het opbouwen van een hechte band, is het onze filosofie om sponsorcontracten voor meerdere jaren aan te gaan.

Onze sponsoren
Vereniging
Vereniging

Zakelijk Gezeilschap

Het Zakelijk Gezeilschap is de businessclub van de K.W.S. Een gemêleerde groep bestaande uit de sponsors van de vereniging en bedrijven die de zeilsport en de K.W.S. een warm hart toedragen. Elkaar informeel ontmoeten tijdens verschillende bijeenkomsten op bijzondere locaties is het hoofddoel. Vanaf 1 januari 2022 kennen we 45 leden.

Vrijwilligers

De vereniging werkt uitsluitend met vrijwilligers. Ze zijn ons kapitaal. Of ze nu de kraan bedienen, de uitslagen verwerken of de sponsors ontvangen. Iedereen is een belangrijke schakel in een zeer divers geschakeerde ketting. Om een idee te krijgen van het aantal; tijdens de Sneekweek alleen al zijn er circa 250 vrijwilligers actief voor de wedstrijdorganisatie, sponsor – en relatieontvangsten, social mediateam, clubgebouw Roerkoning, slotfeest.

Bent u geïnteresseerd om een bijdrage te leveren in welke vorm dan ook? Neem dan contact op met een van de bestuursleden.

Wij zoeken vrijwilligers
Vereniging
Vereniging

Lidmaatschap

Het lidmaatschap van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek kent vele voordelen.

  • Deelname aan de clubwedstijden (openings-, zomer- en sluitingswedstrijden) is geheel gratis.
  • De vereniging biedt een breed scala aan cursussen, opleidingen en lezingen, niet alleen gedurende het zeilseizoen, maar ook in de winter.
  • U kunt een ligplaatsabonnement aanvragen en daarmee kunt u het gehele seizoen aan het starteiland aanmeren.
  • U ontvangt twee maal per jaar het KWS Journaal. Via dit clubblad van de KWS wordt u op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek.
  • De KWS is lid van het KNWV, daarmee bent u als KWS lid ook automatisch lid van het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond (Kortweg KNWV) en kunt u een wedstrijdlicentie aanvragen. De KWS behartigt de belangen van al haar leden bij het KNWV.


Onze sponsoren

Hoofdsponsor
Back to top