Menu

Haven & ligplaatsen

LIGPLAATSEN, TARIEVEN EN ABONNEMENTEN

Voor de pleziervaart zijn op het Starteiland Sneekermeer meer dan 400 ligplaatsen beschikbaar in een drietal havens. De diepgang in de havens is ca 1,90 m. Diepstekende jachten kunnen het beste via het Kolmeersgat ligplaats kiezen in de zuidelijke haven.

Schepen met grotere diepgang kunnen aan de noord- en westzijde van het eiland afmeren.

Tarieven

De tarieven 2024 voor passanten zijn:

Per boot en per overnachting: € 1,50 per meter, incl. stroom, milieuheffing en btw.

Voor niet-ingezetenen van de gemeente Sûdwest-Fryslân worden ligplaats- en kampeertarieven verhoogd met toeristenbelasting (bedrag voor 2024 € 1,25 p.p.nacht)

Voorzieningen

Stroom, drinkwater en vuilwaterafvoer

De havens zijn uitgerust met stroomzuilen voor elektra, tappunten voor drinkwater en in de haven aan de zuidkant van het eiland is een pompinstallatie voor afvoer van vuil water aanwezig.

Havengebouw

Centraal is een havengebouw aanwezig met uitgebreide sanitaire voorzieningen, doucheruimte voor rolstoelgebruikers en gezins (baby) room, een wasserette met wasmachines (€5) en droogtrommels (€4) Hier is ook het kantoor van de havenmeester.

Betalen via QR met i-Marina

Voor het betalen van de havengelden maken wij gebruik van de betaalapplicatie van I-Marina. Met dit systeem is het niet verplicht een app te downloaden, maar kun je met de camera van je smartphone de QR-code van je aanlegplaats scannen en daarna betalen met Ideal. In de gemeente Sûdwest Fryslân, maar ook in veel andere gemeentes en jachthavens wordt I-Marina reeds toegepast.

Hoe werkt i-Marina

Makkelijk en veilig uw verblijf in de haven betalen? Dat doet u heel simpel door de QR-code te scannen of op i-Marina.eu bij de betreffende haven op "Boeken" te klikken.
U onderneemt de volgende stappen:

  • Scan de QR-code met de camera van uw smartphone of tablet. Hiervoor hoeft u géén applicatie te installeren;
  • Vervolgens verschijnt er een melding die u doorverwijst naar i-Marina.eu. Ga hiermee akkoord;
  • U komt op een pagina terecht waar u wordt gevraagd om uw gegevens in te vullen. Nadat u deze gegevens heeft genoteerd, berekent het systeem het te betalen verblijfsgeld;
  • De laatste stap is het kiezen van uw betaalmethode. U wordt doorverwezen naar de betreffende applicatie, waarna de betaling wordt voltooid. Hierna krijgen u en de haven automatisch een bevestiging van uw boeking.

Havenreglement

Voor het Starteiland en de passantenhavens op het Starteiland Sneekermeer is het Havenreglement 2024 van toepassing.

Ligplaatsabonnementen 2024

Dit jaar kunnen alleen KWS leden weer gebruikmaken van een ligplaatsenabonnement dit kan door het aanvraagformulier in te vullen en te versturen u krijgt een digitale factuur die via Ideal betaald kan worden.

KWS leden kunnen hun aanvraag voor ligplaatsen en stallingsplekken via E-captain indienen: https://kws-site.e-captain.nl/
(indien u uw inlognaam of wachtwoord bent vergeten, kunt u deze ook opvragen via deze pagina door het invullen van uw emailadres.)
Men kan zich ook opgeven voor een onbeperkt seizoens -ligplaatsabonnement voor de periode 24 maart tot 30 oktober kan men dan in de haven liggen op een vaste ligplaats. Hiervoor zijn vaste ligplaatsen gereserveerd op de ligplaatsen B 25 t/m 53 in Havens Oost en de ligplaatsen D 27 t/m 44 in Havens Zuid. (zie kaartje)

Havenmeester

Voor het dagelijks beheer heeft Stichting Skarsweagen een havenmeester in dienst. De havenmeester houdt kantoor in het havengebouw op het Starteiland.

Het kantoor is geopend in de weekeinden vanaf vrijdag tot en met zondag tussen 9.00 – 11.00 uur en tussen 17.30 en 20.30 uur.
Doordeweeks volgens rooster op het mededelingenbord in het Havenkantoor.

Vanaf een week voorafgaand aan de Sneekweek en tijdens de Sneekweek is het havenkantoor dagelijks geopend van 8.00 u tot 22.00 uur.


Contactgegevens Havenmeester:
Harold J. Dijkstra
Telefoon: 06-38 75 40 54
E-mail: havenmeester@skarsweagen.nl
Via het contactformulier kunt u een bericht aan de havenmeester sturen.

Contact formulier Havenmeester

Back to top