Menu

Trainingscentrum Roerkoning

De sportaccommodatie op het Starteiland

Op de noordpunt van het eiland direct achter de landingsplaats van de pont zijn de voorzieningen ondergebracht voor het geven van zeilwedstrijdtrainingen, voor de stalling van verenigingsboten en rubberboten van de KWS en voor stalling van boten van leden van de KWS.

Het trainingscentrum fungeert als sportaccommodatie voor het wedstrijdzeilen en zeilwedstrijdtrainingen op het Sneekermeer, ook voor aangepast zeilen (sporters met een beperking, voor jeugd en volwassenen) en voor schoolzeilen.

Er zijn meerdere soorten verenigingsboten aanwezig, zoals optimisten, lasers en RS Feva's, terwijl voor het Aangepast zeilen naast een zestal aangepaste 2.4mR wedstrijdboten ook Acces Dinghies in één- en tweepersoons uitvoering beschikbaar zijn. Een aantal hiervan zijn uitgerust met servo bediening.

Voor deelnemers aan wedstrijden en trainingen, ook voor mensen met een beperking en rolstoelgebruikers, zijn er uitgebreide kleedruimtes en douche- en toiletvoorzieningen, instructieruimtes, een slaapaccommodatie voor 32 personen en een EHBO-ruimte beschikbaar. In de gemeenschappelijke groepsruimte is een pantry aanwezig. Frisdranken en eenvoudige lunchgerechten zijn tegen betaling verkrijgbaar.

De “Roerkoning” voldoet aan de eisen van NOC*NSF voor sportaccommodaties en heeft de status Regionaal Hoofdsteunpunt Noord voor de provincie Friesland van het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond.

Kws sneek haven starteiland 03

Ligplaatsen wedstrijdboten, jollenhelling en botenkraan

Voor de “Roerkoning” zijn ligplaatsen voor wedstrijdboten aanwezig. Er zijn jollenhellingen voor zwaardboten en uitgebreide opstel mogelijkheden op de wal. Er is tevens een botenkraan.

Helemaal op de noordkant is een trailerhelling voor het te water laten van lichtere (jeugd)zeilboten.

Voor aangepast zeilen is een lift en hellingbanen in de “Roerkoning” aanwezig, zodat rolstoelgebruikers ook vanaf het terras op de 1e verdieping wedstrijden kunnen volgen.

Gebruik Roerkoning door derden

De “Roerkoning” is te beschouwen als het Clubgebouw van de KWS tijdens zeilevenementen en trainingen. Maar kan ook worden gebruikt door zusterverenigingen, klassenorganisaties en bijzondere groepen voor promotie, open dagen, trainingsweekeinden of trainingskampen in vakantieperiodes, voor aangepast zeilen en clinics schoolzeilen.

Het centrum kan, tegen een vergoeding, gereserveerd worden door zusterverenigingen of klassenorganisaties voor zeiltrainingen. Lidmaatschap van de KWS is daarbij niet noodzakelijk.

Kws roerkoning

Voorzieningen

Het centrum beschikt over drie instructieruimtes. Eén grote ruimte voor ca 70 personen en twee kleine ruimtes voor ca 8 tot 10 personen. Verder zijn er kleed- en doucheruimtes voor dames en heren, een internetruimte en slaapgelegenheid voor 32 personen. De slaapaccommodatie is verdeeld in twee 6 persoons- en twee 10 persoonskamers met stapelbedden. (overnachtingen à euro 17,50 p.p. p.n excl toeristen belasting)

Tevens is er een keuken aanwezig met alle faciliteiten voor bereiding van de catering. Er is een toilet en lift aanwezig geschikt voor rolstoelgebruikers. Ook het terras op de 1e verdieping is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Aanvraag gebruik Roerkoning

geef hier de activiteit waar u de Roerkoning voor wilt gebruiken
indien van toepassing

Aanvragen worden op volgorde van ontvangst behandeld. Pas na bevestiging is een aanvraag definitief.

Gaarne direct afrekenen bij aankomst.

Het is mogelijk tot 9.00 uur van de keuken gebruik te maken.

Slaapkamer opgeruimd achterlaten.

Back to top