Menu

KWS Winterserie serie 1

05 nov. 23 -
KWS Winterserie 1
boat

Alle erkende klassen

location Sneekermeer

Vind jij de winter ook te lang duren? Wij ook! Daarom organiseert de KWS Sneek dit jaar vanuit sectie Jeugdzeilen en Trainingen een serie zondagen waarin we deze winter doorzeilen op het Sneekermeer.

Wanneer:
Zondag 5 november
Zondag 10 december
Zondag 28 januari
Zondag 25 februari
Zondag 3 maart
Zondag 17 maart (reserve)

Waar:

De winterwedstrijden worden georganiseerd vanuit de Roerkoning op het Starteiland. De grote pont vaart deze zondagen waardoor je ook met je bootje naar het eiland kan komen. Verder zijn de KWS lasers beschikbaar om te gebruiken tijdens deze zondagen tegen een kleine vergoeding.

Voor wie:

Voor iedereen die deze winter een aantal zondagen lekker wil zeilen. Alle boten zijn welkom, we varen deze serie op het SW-rating systeem. Alle boottypen, groot en klein, starten tegelijk en varen op tijd tegen elkaar. Een Optimist heeft daarom net zoveel kans om te winnen als een Vaurien of een Regenboog. Indien er van een klasse genoeg boten zijn is er de mogelijkheid tot een eigen start.

Boten

Heb je nu geen eigen boot of wil je wel eens iets anders proberen? De KWS stelt haar Lasers tegen een kleine vergoeding beschikbaar. Bij de aanmelding kun je er een reserveren. Doe dat snel want er zijn er maar 8 beschikbaar!

Planning:

Vanaf 9:00 uur ’s ochtends vaart de pont naar het Starteiland. Om 10.30 uur wordt het palaver gehouden voor die dag. 11:25 uur wordt het waarschuwingssein gegeven voor de eerste start. Tot 15:00 uur mag er gestart worden. Per zondag staan er 4 races gepland.

Kosten:

De kosten voor de hele serie bedragen €75,- voor een eenmansboot en €100,- voor meermansboten. Dit is inclusief overtocht met de pont en een kom soep na afloop. Huur van een KWS Laser bedraagt €75,- voor de serie. Geef zelf aan in welke categorie je valt met je boot.

Opgeven:

Opgave gaat via Manage2Sail, zie knop hieronder. Geef hierbij ook aan met welk boottype je wilt deelnemen voor het bepalen van je rating. In Manage2Sail kun je ook aangeven of je een KWS Laser wilt huren.

Inschrijven

Deelnemerslijst

We zien jullie graag verschijnen om te genieten van onze meest uitdagende sport.

Namens de KWS sectie jeugdzeilen en training,

Sandrine Roell, commissaris jeugdzeilen en training
Betty Gietema, sectie jeugdzeilen en opleiding
Tim Spek, sectie jeugdzeilen en training, winterzeilen
Timme Staal, winterzeilen

Back to top