iconInschrijven

Lid worden?

kijk wat de KWS kan bieden

iconVereniging

Vrijwilliger worden

Samen zeilen / organiseren

rib met startschip vacatures rib met startschip opleidingen rib met startschip E-Captain

Wie zijn wij

De KWS is een levendige organisatie op het gebied van zeilen. Dit uit zich op verschillende manieren.

 

Voor de meeste mensen zullen we vooral bekend zijn als organisator van de Sneekweek. Ons grootste evenement, wat overigens nog steeds het grootste ‘in shore’ internationale zeilevenement van Europa is. Iets waar we trots op zijn!

Maar de Sneekweek is niet ons enige evenement. We organiseren van maart tot oktober diverse zeilevenementen, van clubwedstrijden tot NK’s, EK’s en WK’s. Ook zijn we actief op Medemblik bij de DL Regatta.

 

Naast wedstrijdevenementen, organiseren we ook trainingen, opleidingen en cursussen, toerdagen en zeildagen voor speciale groepen, zoals scholieren en mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking.

 

Om deze grote diversiteit van activiteiten in goede banen te leiden, hebben we de organisatie hiervan in verschillende secties onderverdeeld:

-          Sectie wedstrijdzeilen

-          Sectie JOAST (Jeugdzeilen, Opleidingen, Aangepast zeilen, Schoolzeilen, Toervaren)

Elke sectie bestaat uit een aantal bevlogen mensen met passie voor de zeilsport en organisatie. Door de secties wordt i.s.m. het bestuur, het beleid bepaald en wordt er leiding gegeven aan een grote groep vrijwilligers. Daarnaast zijn sectieleden uiteraard zelf ook actief tijdens evenementen en activiteiten.

 

Om beide secties te ondersteunen valt het beheer van de gebouwen en het materiaal van de KWS ook onder een aparte sectie. Goede voorzieningen zijn natuurlijk, net als vrijwilligers, onmisbaar om de organisatie van evenementen en activiteiten in goede banen te laten verlopen. De sectie ’materiaal en gebouwen’ zorgen ervoor dat alles er keurig bij ligt zodat evenementen soepel kunnen verlopen. Daarnaast valt de bezetting van de Roerkoning ook onder deze sectie.

 

Er is dagelijks activiteit binnen de KWS. Dit wordt mogelijk gemaakt door 'het goud van onze vereniging'; onze vrijwilligers! Zonder deze mensen, die de uitvoerende taken doen, zijn de secties nergens.