Menu

Sectie Wedstrijdzeilen

Vrijwilliger worden bij sectie Wedstrijdzeilen?

Vacatures vrijwilligers sectie Wedstrijdzeilen

Op het water

Startschip - Ben jij een teamplayer?

Tijdens een evenement zijn hier een aantal mensen aanwezig, te beginnen met de wedstrijdleider. Hij (of zij) bepaalt welke baan er gevaren gaat worden, waar de startlijn komt te liggen enzovoort. Naast de wedstrijdleider zijn er nog een aantal taken op het start; de vlaggen bedienen, de tijd bijhouden en aangeven, het startlogboek bijhouden, het controleren of boten te vroeg starten.

Mail naar: wedstrijdzeilen@kws-sneek.nl

Comité boten - Kan jij tegen een stootje en ben jij sterk?

Tijdens een evenement zijn er minimaal twee comité boten op het water.

De ene dient als contraschip bij de startlijn. Als je op deze rubberboot zit, leg je de boeien uit van de baan en van de startlijn. Als dat goed ligt, help je het startschip met het controleren van boten die te vroeg gestart zijn.

De andere rubberboot is de ‘banenboot’. Je legt bij aanvang van het evenement de boeien in de baan en controleert tijdens het evenement of de boeien nog steeds goed liggen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een boei ‘op drift’ is geraakt, of dat de wind gedraaid is. Ook kan je dienen als finishschip. Beide boten worden bemand door twee personen. Het hebben van het vaarbewijs 1 is hierbij verplicht voor stuurlieden.

Mail naar: wedstrijdzeilen@kws-sneek.nl

Stand-by boten - Ben jij behulpzaam en een doorzetter?

Om er voor te zorgen dat alle evenementen veilig kunnen plaats vinden, hebben we mensen nodig die deze veiligheid willen controleren en die boten helpen die in gevaar zijn gekomen. Ze assisteren bijvoorbeeld op het moment dat een boot is omgeslagen. Ook stand-by boten worden bemand door twee mensen. Het hebben van vaarbewijs 1 is hierbij verplicht voor stuurlieden.

Mail naar: standby@kws-sneek.nl


In het wedstrijdcentrum

Informatie - Ben jij representatief en zelfredzaam?

Zeilers hebben veel vragen over de wedstrijden. Daarom is ons wedstrijdcentrum ingericht als informatievoorzieningspunt. Tijdens de wedstrijden kunnen zeilers, of ouders, of andere mensen bij jou ‘aankloppen’. Naast informatie kunnen zeilers hier ook zaken regelen. Licenties kopen, protestformulieren halen en inleveren, enzovoort.

Mail naar: inschrijving@kws-sneek.nl

Uitslagverwerking - Ben je goed met cijfertjes en computers?

Nadat een wedstrijd verzeild is, worden de uitslagen bij informatie gebracht. Hier hebben we een speciale ruimte ingericht voor het verwerken hiervan. Omdat we de uitslagen niet alleen ophangen bij het wedstrijdcentrum, maar ook op onze wedstrijdsite zetten, gebeurd dit door middel van het invoeren in de computer.

Mail naar: inschrijving@kws-sneek.nl

Protestcomité - Houd jij van het uitpluizen van de regels en deze op de juiste manier toepassen?

Bij een wedstrijd hebben we geen jury op het water, maar zijn zeilers hun eigen jury. Zoals eerder genoemd, kunnen zeilers dus een protest hebben tegen elkaar. Deze protesten moeten beoordeeld worden door de jury op de wal, het ‘protestcomité’.

Mail naar: jury@kws-sneek.nl

Vacatures vrijwilligers sectie Wedstrijdzeilen
Back to top