Menu

Het Zakelijk Gezeilschap der KWS

Wie zijn wij?

Het Zakelijk Gezeilschap der KWS is een sponsorgenootschap van ondernemende leden die de zeilsport, en dan met name de KWS in het bijzonder, een warm hart toedragen.

Het Gezeilschap bestaat, naast de sponsoren van de KWS uit zo’n 50 ondernemers. De leden komen vier of vijf keer per jaar bijeen in een informele en gezellige setting. De activiteiten die worden georganiseerd zijn uiteenlopend en keer op keer een succes. Zo bezocht we diverse bedrijven van onze leden, werd er gevaren met de meest uiteenlopende schepen (van Optimist tot Bruine Vloot) en bezocht men de Volvo-Ocean Race in Scheveningen en de vaar simulator op de Zeevaartschool in Terschelling. Regelmatig wordt de activiteit afgesloten met een diner.

De deelname kost € 500,- per kalenderjaar (excl. BTW) en staat op naam van een bedrijf en een contactpersoon. Per bedrijf kunnen 1 à 2 personen de bijeenkomsten bijwonen. Het Gezeilschap houdt er rekening mee dat er één onderneming per beroepsgroep lid kan worden.

Het geld dat het Zakelijk Gezeilschap der KWS genereert wordt besteed aan de zeilsport, de KWS en de jeugd in het bijzonder. Ook worden bijeenkomsten gefinancierd uit de bijdrage.

Een kleine greep uit de 'projecten' die Het Gezeilschap de afgelopen jaren (mede) mogelijk heeft gemaakt:

  • RVS-banken op het Starteiland;
  • Weerstation op het Starteiland (zichtbaar op website KWS);
  • Medefinanciering voor de gehandicaptenlift in de verbouwde Starttoren;
  • Optimist 'Wijt' voor jeugd KWS;
  • Rubberboten KWS jeugdzeilen/schoolzeilen;
  • Zwemvesten grotere jeugd schoolzeilen;
  • Mast voor seinvlaggen bij De Roerkoning;
  • Hart en Zeil, vaar zeilevenement voor jonge hartpatiënten (www.hartenzeil.nl)
  • Wedstrijdboeien;
  • Dagprijzen voor winnaars Sneekweek.
Zakelijk Gezeilschap

Bestuur

Het Zakelijk Gezeilschap der KWS bestaat uit sponsoren van de KWS en ondernemende lieden die de KWS en de zeilsport in het bijzonder een warm hart toedragen. De leden komen 4 à 5 keer per jaar bijeen om elkaar te ontmoeten door middel van een gevarieerd en actief programma.

Leden

De leden die het KWS een warm hart toe dragen vindt u hier.

Bekijk alle leden
Zakelijk Gezeilschap
Zakelijk Gezeilschap

Historie Zakelijk Gezeilschap

Oprichting

In 2004 vonden een aantal enthousiastelingen van de KWS dat het mooi is dat de KWS een aantal grote sponsoren had, maar zij onderkenden dat er toch ook een groot aantal bedrijven uit de regio waren die de KWS en haar activiteiten een warm hart toe droegen. De heren Mark Tromp, Johan de Visser, Ko Otte, Gerlof van der Werf en Jaitie Dijkstra waren van mening dat een sponsorgroep, gericht op netwerken, een mooie aanvulling zou zijn op de grotere sponsoren. Het idee was om op deze wijze ook geld bij elkaar te brengen, om bepaalde investeringen te kunnen doen, die anders voor de KWS niet mogelijk zouden zijn geweest. M.a.w. men richtte Het ZakelijkGezeilschap der KWS op, kortweg Het Gezeilschap.

Lid worden?

Het Zakelijk Gezeilschap der KWS bestaat uit ondernemende lieden en sponsors van de KWS die de KWS en de zeilsport in het bijzonder een warm hart toedragen. Wilt u ook lid worden van het Zakelijk Gezeilschap der KWS? Vul gerust het aanmeldformulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Aanmelding Zakelijk Gezeilschap

Graag ontvang ik meer informatie over het lidmaatschap van het Zakelijk Gezeilschap.

Back to top