Menu

RS Feva SquadRS Feva Squad

Elke zondag

RS Feva

locatie Sneekermeer
RS Feva

De RS Feva is zowel in Nederland als internationaal sterk in opkomst als strikte eenheidsklasse. Door de gennaker planeer je al snel, wat mooie spannende voor-de-windse rakken oplevert. De KWS ziet de RS Feva als een zgn. ‘doorstroomboot’ waar je in een seizoen veel nieuwe ervaringen kan opdoen. Daarmee is het een uitstekende opstap naar grotere 2-persoons zwaardboten zoals de Vaurien, 29er of Nacra 15.

Het Watersportverbond heeft de RS Feva verkozen tot voorkeur jeugdboot. Het KWS programma is geschikt voor jeugdzeilers van 12 tot 17 jaar die graag wedstrijden zeilen.

Heb je een eigen boot nodig?

De KWS stelt een boot en een trainer ter beschikking om met een groep enthousiaste jeugdzeilers toe te werken naar het Open Nederlands Kampioenschap (ONK). Met daarnaast de mogelijkheid om deel te nemen aan het WK tijdens de zomervakantie! Je hoeft dus niet een eigen boot te hebben of aan te schaffen. Als je vervolgens langer door wilt zeilen in de RS Feva worden er wel afspraken gemaakt over de bootverdeling of het kopen van een eigen boot.

 • Je traint tijdens de jeugd-trainingsavonden, in de vakanties en enkele weekenden. De exacte data
  worden in overleg vastgesteld.
 • Flits-zeilers kunnen het RS Feva programma combineren met het Flits-programma.
 • Zorg dat je als team tussen de 80 en 120 kg weegt.
 • Je vaart in een KWS boot die op het Starteiland ligt. Aanschaf van een boot is niet nodig.
 • Je kunt ook aansluiten bij het programma met een eigen RS Feva.
 • Het hele seizoen trek je samen met andere KWS teams op.

KWS RS Feva programma najaar 2023

Komend najaar starten we weer met een nieuwe KWS RS Feva squad! Hiervoor willen we 8 trainingsdagen inplannen en twee wedstrijddagen tijdens de RZV Boterletterwedstrijden in Rotterdam. We starten op 8 oktober met de eerste training en trainen door tot de laatste zondag voor het evenement. De volgende data staan gepland:

Zo

8-10

Zondagtraining 1

Sneek

Zo

15-10

Zondagtraining 2

Sneek

Zo

22-10

Zondagtraining 3

Sneek

Zo

29-10

Zondagtraining 4

Sneek

Zo

5-11

Zondagtraining 5

Sneek

Zo

12-11

Zondagtraining 6

Sneek

Zo

19-11

Zondagtraining 7

Sneek

Zo

26-11

Zondagtraining 8

Sneek

Za

2-12

Boterletterwedstrijden dag 1

Rotterdam

Zo

3-12

Boterletterwedstrijden dag 2

Rotterdam

Kosten voor het programma zullen €30,00 per zeiler per dag bedragen. Dit is inclusief boot. Heb je al een eigen Feva, geef dat dan aan met een e-mail naar jeugdzeilen@kws-sneek.nl.

Voor de serie zondagen wordt één pakket gemaakt voor training en boot van €300,-. Dit is inclusief gebruik van de KWS RS Feva tijdens de Boterletter.

Lijkt dit je leuk en wil je je opgeven? Dat kan via https://www.manage2sail.com/en.... Heb je nog vragen over het programma of de RS Feva? Stuur dan een mail naar jeugdzeilen@kws-sneek.nl of neem contact op met Tim Spek.


  Opgeven voor najaarstraining

  Meer informatie

  Andere interessante trainingen

  Back to top