iconInschrijven

Lid worden?

kijk wat de KWS kan bieden

iconVereniging

Vrijwilliger worden

Samen zeilen / organiseren

Verenigingsboten

De KWS beschikt voor de zeilers over een aantal verenigingsboten zoals Optimisten, Lasers en RS-Feva's. Daarnaast beschikt de KWS over een aantal rubberboten die in bepaalde gevallen en onder speciale voorwaarden ook worden verhuurd aan andere verenigingen of klassenorganisaties.

 

 

Optimist

De KWS beschikt over 19 optimisten:

  • 12 trainingsboten Blue Dragon (materiaal polyethyleen) voor beginners,
  • 6 White Dragon (materiaal polyester)
  • 1 Red Dragon (polyester) voor de ervaren wedstrijdzeiler.

 

Er zijn twee trailers voor ieder 6 optimisten beschikbaar voor gezamenlijk vervoer.

Alle optimisten worden ingezet tijdens de trainingscursussen van de KWS en tijdens de jaarlijkse clinics voor schoolzeilen in september.

 

 

RS Feva

De RS Feva is ’s werelds best verkochte 2-persoons jeugdboot in de afgelopen jaren en zowel in Nederland als internationaal sterk in opkomst als strikte eenheidsklasse. Door de genaker planeer je al snel wat mooie, spannende voor-de-windse rakken oplevert. De KWS ziet de RS Feva als een zgn. ‘doorstroomboot’ waar je in één seizoen veel nieuwe ervaringen opdoet. Daarmee is het een uitstekende opstap naar grotere 2-persoons zwaardboten zoals de Vaurien  29er of catamaran. Het Watersportverbond heeft de RS Feva verkozen tot voorkeur jeugdboot.

 

De drie RS Feva's van de KWS worden gebruikt in een programma waar drie teams een jaar lang trainen en wedstrijden varen op Nationaal niveau.

 

 

Laser

Bij de KWS liggen acht Lasers die in verschillende trainingprogramma's worden gebruikt, zowel voor de jeugd als voor volwassenen. Er zijn 4.7 en Radiaal zeilen bij de boten. 

 

 

Rubberboten 

De KWS beschikt over een aantal rubberboten. Deze worden primair ingezet voor alle activiteiten in de wedstrijdkalender van de KWS ten behoeve van het wedstrijdcomité en de stand-by en bij de door de KWS georganiseerde trainingen. Daarnaast kan er een beroep worden gedaan door zusterverenigingen en andere organisatoren van wedstrijden op het water, zoals de Solarrace, Briorace of intocht van Sinterklaas in Sneek.

  Gebruiksregels rubberboten KWS.pdf