Menu

Vrijwilligersdag Sectie Wedstrijdzeilen

Vrijwilligersdag Sectie Wedstrijdzeilen

Geslaagde KWS vrijwilligersdag

De KWS sectie Wedstrijdzeilen organiseerde op zaterdag 25 maart voor de 2e maal de vrijwilligersdag. Met meer dan 60 enthousiaste vrijwilligers, was het een zeer geslaagde dag. Dit jaar waren, naast de vrijwilligers van de sectie Wedstrijdzeilen, ook vrijwilligers uitgenodigd van de sectie Jeugdopleidingen & Trainingen, sectie Aangepast Zeilen, de Flitsclub Sneek en omringende watersportverenigingen.

De vrijwilligersdag stond in het teken van zowel het verbreden en verdiepen van de kennis, maar zeker ook gezelligheid. Zo konden verschillende workshops worden gevolgd zoals reanimatie, redden van drenkelingen, gebruik van portofoons, regelkennis en hoe om te gaan met wangedrag door deelnemers, uitslagverwerking en speciale verrichtingen met RIB’s. Ook werd er een workshop verzorgt door de Landelijke Eenheid (Waterpolitie).

De dag werd gezamenlijk afgesloten met een gezellige borrel. Met de workshops is iedereen weer klaargestoomd voor het nieuwe seizoen.


Eize Hoekstra heeft tijdens de vrijwilligersdag weer een groot aantal foto’s gemaakt. Voor de foto’s wordt verwezen naar de link: Vrijwilligersdag | KWS Sneek (kws-sneek.nl)
Waarschuwing: de beelden van de drenkeling kunnen als schokkend worden ervaren. Om de oefening realistischer te maken is gebruik gemaakt van nep-bloed.


Ook vrijwilliger worden?
Ben je nog geen vrijwilliger bij de KWS, maar wil je je graag inzetten voor de vereniging? Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen die hun steentje willen bijdragen aan de watersport in het algemeen en het wedstrijdzeilen in het bijzonder. Dit kan bijvoorbeeld door als vrijwilliger te helpen in het wedstrijdcomité, bij de stand-by/rescue, informatie & uitslagenverwerking, kranen van deelnemende boten en de jury. Stuur een mailtje naar wedstrijdzeilen@kws-sneek.nl en wij nemen contact met je op voor een nadere kennismaking. Ervaring is niet vereist.

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top