Menu

Winterprogramma 2017-2018

Winterprogramma 2017-2018

We hebben alweer een paar herfststormen achter de rug, dus het wordt weer tijd voor het winterprogramma. Dit jaar minder avonden dan voorgaande jaren, maar zeker niet minder interessant!

Donderdag 30 november komt de heer René Nagelhout, voorzitter van de SKS, bij ons langs:

SKS Skûtsjesilen, van overlevering naar educatie

Elk jaar zijn meer dan 1.000 vrijwilligers actief voor één van de oudste sportbonden van Friesland, de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen (SKS). Het skûtsjesilen kan worden gezien als een belangrijk onderdeel van de Friese cultuur en identiteit. Tijdens deze presentatie wordt ingegaan op de historie van het skûtsjesilen en de organisatie van de SKS. Een interessante inkijk wordt gegeven in de feiten en cijfers, alsook de doelstellingen van deze vereniging die al bijna 75 jaar actief is. Specifiek wordt duidelijk gemaakt welke activiteiten worden ontplooid in het kader van educatie en borging van het gedachtegoed van de SKS.

Waar moet u zijn: De Kajuit, Sneek

Aanvang: 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

Aanmelden: via de agenda

In 2018 zal een avond worden besteed aan de Schuttevaerrace, sinds 1983 dé krachtmeting voor zeilers, hardlopers en fietsers.

De datum hiervoor is helaas nog niet bekend. Houd voor de datum, verder informatie en aanmelding de nieuwsbrieven en website in de gaten.

Er wordt nog geprobeerd een derde avond of een andere activiteit te organiseren, maar het is nog niet duidelijk of dit gaat lukken. Ook hierover te zijner tijd meer in de nieuwsbrieven en op website.

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top