Menu

Update inzake evenementen, voorzieningen en trainingen tot 1 sept. as.

Update inzake evenementen, voorzieningen en trainingen tot 1 sept. as.

Na de persconferentie van premier Rutte op 21 april is duidelijk geworden dat nagenoeg alle maatregelen in verband met het coronavirus in Nederland worden verlengd. Handen wassen, zoveel mogelijk thuisblijven, thuis werken, afstand houden blijft het credo. Wel komt er voorzichtig meer ruimte voor kinderen en jongeren vanaf 29 april.

Uiteraard waren wij als vereniging benieuwd in hoeverre het verbod op bijeenkomsten zou worden verlengd en de mogelijk impact daarvan voor onze vereniging en haar evenementen. Nu is duidelijk geworden dat het verbod op evenementen en bijeenkomsten met een vergunningsplicht is verlengd tot 1 september.

Wat betekent dit concreet voor de vereniging?

Evenementen/wedstrijden:

 • Dit betekent dat de 85e Sneekweek niet door kan gaan en wordt doorgeschoven naar 2021. (Zie ook het separate persbericht hierover dat eerder vandaag op onze website is gepubliceerd).
 • De verlenging van de evenementenmaatregel betekent ook dat de andere wedstrijden niet doorgaan, die tussen 1 juni en 1 september a.s. gepland stonden. We hebben het dan over: de Zomerwedstrijden, District Noord Kampioenschappen, de Schuttevaerrace en het NK 30m2/ Schakel.
 • Of er na 1 september wedstrijden gehouden kunnen worden?
  Onze voorzitter vertelde woensdag hierover in de LC: ”……Wie weet vormen onze Sluitingswedstrijden op 26 en 27 september wel de opening van het zeilseizoen…..”. Uiteraard is dat afhankelijk van de rijksrichtlijnen die dan gelden.

Voorzieningen:

 • Onze havenfaciliteiten op het Starteiland, zoals toilet en douchegelegenheden blijven tot 19 mei a.s. gesloten, conform de richtlijnen van de overheid. Ook zijn de water- en stroomvoorzieningen op de steigers tot die datum uitgeschakeld.
 • De ponten blijven ook tot 19 mei uit de vaart.
 • Het stallingterrein bij de Roerkoning blijft gesloten en de verenigingsboten blijven aan wal.

Trainingen Jeugd:

 • Kinderen en jongeren krijgen vanaf 29 april meer ruimte om te sporten (zij het nog steeds niet in wedstrijdverband). Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten sporten, jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar wel steeds met 1,5 meter afstand ertussen.
  We onderzoeken in hoeverre we trainingen voor de jeugd t/m 12 jaar in aangepaste vorm kunnen hervatten. Zodra hier meer over duidelijk is komen we er op terug.

In de week vóór 19 mei beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is.

Het niet doorgaan van onze verenigingsactiviteiten en evenementen staat in schril contrast met het menselijk leed wat is ontstaan door de pandemie. Gezondheid staat voor een ieder nu voorop! Laten we ons met zijn allen houden aan bovenstaande maatregelen zodat de medische sector het coronavirus het hoofd kan bieden.

Verder leven wij ook mee met alle sectoren die economische zwaar getroffen worden door deze crisis en dan denken we natuurlijk aan de toeristische sector in de meest brede zin.

In ieder geval, blijf gezond en zorg goed voor elkaar.

Wat zou het fijn zijn als we elkaar toch nog ergens op en rond het Sneekermeer zouden kunnen treffen dit najaar.

Bestuur Koninklijke Watersportvereniging Sneek

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top