Menu

Strontrace start winterprogramma

Strontrace start winterprogramma

Winterprogramma? Terwijl het hartje zomer is? Jazeker. Achter de schermen wordt alweer volop gewerkt aan het programma voor de komende winter.

De eerste avond zal eerder zijn dan normaal. Namelijk op donderdag 6 oktober en zal ik het teken staan van de Strontrace. Na afloop van deze avond zult u de daarop volgende Strontrace met andere ogen (kunnen) volgen.

Maandag 17 oktober zal voor de 43e keer in Workum het startschot worden gelost voor de Strontrace. Met welk doel voor ogen zwoegen de bemanningsleden van de deelnemende skûtsjes meer dan twee dagen en nachten non stop met hun lading gedroogde stront door weer en wind? Hoe is het om na 24 uur zonder slaap van het woelige water van de voormalige Zuiderzee al bomend door de binnenstad van Haarlem te varen? Johannes Hobma, schipper van de Dankbaarheid en Arjen Mintjes, directeur van de Maritieme Academie Harlingen en co-schipper, samen goed voor meer dan 70 jaar Strontrace ervaring, zullen op deze avond aan de hand van veel beeldmateriaal laten zien hoe de Strontrace er van binnen uit ziet.

Menige anekdote zal de revue passeren en voor degene die overweegt om zelf mee te gaan doen hebben de sprekers goede tips.

Wanneer: Donderdag 6 oktober, 20.00 uur

Waar: StayOkay Sneek, Oude Oppenhuizerweg 17

Noteer deze datum alvast in uw agenda en schrijf u in via de agenda.
Hoe de rest van het programma eruit gaat zien is nog niet helemaal duidelijk, maar dat het gevarieerd gaat worden is zeker.

Graag tot ziens op 6 oktober Sectie JOAST

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top