Menu

Schrijf je nu in voor de 83e Sneekweek

Schrijf je nu in voor de 83e Sneekweek

Ook zin om deze zomer naar de leukste zeilweek van Nederland te komen? Dan is het Sneekermeer van 4 tot en met 9 augustus the place to be. Daar wordt het grootste zeilevenement op binnenwater georganiseerd!

Overdag om de eer, ‘s avonds voor de sfeer.

Elke dag worden er spannende zeilwedstrijden op het Sneekermeer en de omringende Poelen georganiseerd. Deelname hieraan staat open voor alle bij het Watersportverbond geregistreerde open eenheidsklassen. Van jong tot oud, iedereen kan meedoen. Minimaal 35 verschillende klassen zullen aan de start verschijnen.

Iedereen kan tijdens de Sneekweek volop genieten van dit unieke zeilgebeuren op de terrassen van het Starteiland en ‘s avonds in de feesttent.

Natuurlijk is er ook in de stad veel te beleven. De Sneekermeerbus rijdt graag heen en weer voor wie dat wil. Het centrum van Sneek is namelijk het bruisende hart. Daar is de kermis die zeker een bezoekje waard is en er spelen verschillende bandjes die de sfeer extra gezellig maken. Vergeet bovendien niet de vele uitgaansgelegenheden die Sneek rijk is, waarvan een aantal ook live-muziek in huis hebben. Nóg een reden om mee te doen en te genieten van al die gezelligheid en activiteiten!

Het is toegestaan om te kamperen op het Starteiland. Deelnemers kunnen gratis gebruik maken van de pont én de Poiesz-boot die vaart tussen het Starteiland en Sneek. Ook mag er gebruik worden gemaakt van de faciliteiten van De Roerkoning, het clubgebouw en trainingscentrum van de

Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS). Voor De Roerkoning zijn aanlegplaatsen voor wedstrijdboten en jollenhellingen voor zwaardboten. Voor wie met de boot komt, zijn er voldoende aanlegmogelijkheden in de havens van het Starteiland.

Op vrijdag 3 augustus tussen 14.30 en 17.30 uur gaat de Sneekweek officieus van start in De Kajuit, Dompleane 1 te Sneek (bij Jachthaven Domp I) waar alle deelnemers hun programmaboekje, deelnemersherinnering en Sneekweekpas kunnen afhalen.

De officiële opening van de Sneekweek vindt plaats op vrijdagavond 3 augustus in Theater Sneek. Daar wordt ook de Sneker Pan uitgereikt aan de Pan-schipper van 2018. Daarna gaat de stoet met genodigden naar de Kolk bij de Waterpoort om met alle aanwezigen rondom de Kolk de opening te vieren met de vlootschouw en het spectaculaire vuurwerk.

Uiteraard wordt het evenement op donderdag 9 augustus afgesloten met een knallend eindfeest op het Starteiland, waarbij alle hoofdprijswinnaars in het zonnetje worden gezet en er nog lang geswingd kan worden op de muziek van een geweldige band.

Ook meedoen?

Schrijf je hier in

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top