Menu

Opening Sneekweek op nieuwe locatie

Opening Sneekweek op nieuwe locatie

De officiële opening van de Sneekweek en de Vlootschouw Sneek op vrijdagavond 5 augustus starten dit jaar een uur eerder. Ook de locatie van de officiële opening van de Sneekweek zal gaan wijzigen.

De Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS), Sneek Promotion en het gemeentebestuur van Súdwest-Fryslân ontvangen al jarenlang op de vrijdagavond voorafgaand aan de Sneekweek diverse gasten tijdens de officiële opening in de stadhuistuin. Hierbij is aandacht voor de zeilwedstrijden, de Boot van het jaar, de festiviteiten in de stad en de benoeming van de Schipper in de Orde van de Sneker Pan.

Door de komst van de Garden of Dance een paar jaar geleden is het accent van de stadhuistuin tijdens de Sneekweek verlegd naar festivalterrein. De besturen van de diverse organiserende partijen zijn van mening dat de opening van zo’n internationaal belangrijk evenement een stijlvolle ambiance verdient. Na overleg met de gemeente Súdwest-Fryslân is nu gezamenlijk gekozen om de openingshandeling de komende jaren te gaan houden in Theater Sneek. Door het vervroegen van de Vlootschouw zal ook de officiële opening eerder starten. De inloop is vanaf 19.00 uur, waarna de officiële plichtplegingen om 19.30 uur beginnen.

Het vervroegen van de Vlootschouw, van 22.30 uur naar 21.30 uur, was een wens van meerdere partijen. Zo moesten de deelnemers aan de vlootschouw al vroeg in de Kolk aanwezig zijn vanwege het voorprogramma, en lang wachten in hun zeilboot tot de start van de Vlootschouw. Bovendien moeten deze zeilers de volgende morgen weer vroeg starten met de zeilwedstrijden. Vanuit de horeca is men blij met het besluit. De grote publieksstromen kunnen eerder en gespreid de stad in. De vervroeging biedt voor families met kinderen nu ook de mogelijkheid om met het hele gezin naar de Vlootschouw Sneek te komen kijken. De Vlootschouw zal starten als het nog licht is, maar het traditionele vuurwerk zal uiteraard plaatsvinden in het donker.

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top