Menu

KWS goud, zilver én brons op WK Yngling Travemünde

KWS goud, zilver én brons op WK Yngling Travemünde

Afgelopen week werd onder spectaculaire weersomstandigheden op de Oostzee bij Travemünde het Wereldkampioenschap 2014 in de Yngling gewonnen door KWS-ers Hidde-Jan Haven, Don van Arem en Auke van der Werf.

Maarten Jamin, Jaap Smolders en Menno Berends voeren een uitstekend kampioenschap, maar werden op de laatste dag met minder wind toch nog gepasseerd en werden tweede. De derde plaats werd op gelijke punten met Jamin behaald door het eveneens Nederlandse team van Lieuwe Gietema, Diederik Kuiters en Reinier Tromp die sinds vorig jaar samen varen. De beste damesprijs ging ook naar Nederland: Marcella Pel, Florian van Dort en Sophie Grove, zij werden 10 overall.

Tijdens het kampioenschap, waar meer dan 40 boten uit 10 verschillende landen aan deelnamen, werd de Nederlandse deelname wederom met bewondering gadegeslagen. Aan de basis van dit succes staat het BMW Nationaal Jeugdzeilplan. Voor slechts 900 euro per jaar kunnen enthousiaste jeugdteams in een eigen wedstrijd-Yngling deelnemen. De sterke competitie en grote jeugddeelname die dit genereert uitte zich dit jaar in 5 Nederlandse teams in de top 10. Alle 5 varen in een boot van het BMW Nationaal Jeugdzeilplan.

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top