Menu

KWS clubgebouw “de Kajuit” verkocht

KWS clubgebouw “de Kajuit” verkocht

Het beheerders echtpaar Harald en Aafke Schütz-Tiersma heeft café-restaurant ‘De Kajuit’ gekocht van stichting de Kajuit. Stichting de Domp blijft eigenaar van de grond. Een lang gekoesterde wens van Harald en Aafke is hiermee in vervulling gegaan. ‘De Kajuit” exploiteren ze nu 20 jaar.

Het bestuur van de stichting de Kajuit - vertegenwoordigd door KWS bestuursleden - heeft in de verkoop toegestemd mede omdat dit past bij de visie van de KWS. Haar primaire doelstelling is namelijk niet het exploiteren van horecavastgoed, maar het bevorderen van de watersport. Met de nieuwe eigenaren is overeengekomen dat “de Kajuit” het clubgebouw van de KWS blijft. De KWS-activiteiten zullen vanuit hier georganiseerd blijven.

Op de foto: Karst Doevendans (secretaris Stichting de Kajuit), Harald Schutz, Ko Otte (voorzitter stichting de Kajuit) en Aafke Tiersma.

In 1998 is de voormalige kampwinkel verbouwd tot café restaurant clubgebouw. In 2004 is de keuken vergroot incl. personeelsverblijf, toiletgroep en opslagruimte. De laatste grote investering was het vernieuwen van de asbest dakplaten in 2016.

Sinds 1997 was stichting de Kajuit eigenaar van café restaurant de Kajuit en heeft samen met het huidige uitbatersduo veel geïnvesteerd. Het etablissement groeide uit tot een prachtige horecalocatie dat voor Sneek en vele watersporters en KWS-leden een aangename thuishaven is.

Wij wensen Harald en Aafke veel succes!

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top