Menu

In Memoriam - Onno Zweep

In Memoriam - Onno Zweep

In Memoriam: Onno Anton Zweep (23 mei 1947 - 17 november 2023

Onlangs is onze KWS vrijwilliger Onno Zweep op 76 jarige leeftijd overleden. Onno was binnen de KWS op vele fronten actief. Zo heeft hij vele jaren deel uitgemaakt van de KWS jury en was hij de laatste jaren vooral actief als vrijwilliger bij de KWS kraan op de vaste wal.

Naast de activiteiten voor KWS was hij reeds vele jaren lid van de zeilraad van de SKS.

Onno had een groot hart voor de zeilsport en was reeds op jonge leeftijd lid van onze vereniging. De kneepjes van de zeilsport werd hem o.a. bijgebracht op het zeiljacht van zijn ouders die veelal zeilden op de Waddenzee. Van huis uit werd erg gestimuleerd om te zeilen want zijn vader was ook jarenlang bestuurslid en jurylid van de Sneeker Zeilclub ( later KWS) en voorzitter van de NNWB.

Onno zeilde zeer verdienstelijk in de pampus en heeft met de pampus 372 veel prijzen gewonnen. Hij kende de Sneekermeer op zijn duimpje en wist waar hij de beste slagen moesten maken in de kruisrakken. Naast dat hij zeilde was hij altijd bereid om zitting te nemen in de KWS jury. Binnen de jury werd dankbaar gebruik gemaakt van zijn regelkennis en was hij altijd duidelijk richting zeilers. Regels waren er om gevolgd te worden.

De laatste jaren zorgde Onno met een vaste groep van vrijwilligers dat de boten in en uit het water werden getakeld bij ons kraanterrein. Altijd een gezellig praatje met de zeilers en zorgen dat zeilers een mooie wedstrijd konden varen op de Sneekermeer.

Wij zullen de zijn aanwezigheid en betrokkenheid tijdens onze evenementen op en rond het starteiland en KWS kraan missen.

Wij wensen zijn vrouw Ingrid en kinderen veel sterkte.

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top