Menu

Hart en Zeil evenement voor kinderen met hartafwijking

Hart en Zeil evenement voor kinderen met hartafwijking

Op 26 en 27 mei vindt op het Sneekermeer het Hart en Zeil weekend plaats. Hart en Zeil is een evenement voor kinderen tussen 7 en 15 jaar met een ernstige hartafwijking die zelden of nooit een uitje hebben. Vanwege hun hartafwijkingen zijn deze kinderen niet altijd in staat om een leuk weekend op het water door te brengen. De stichting Hart en Zeil organiseert samen met de KWS, Flitsclub Sneek, Schakel klasse, Vaurien klasse en vele sponsors met medische begeleiding vanuit Antonius Ziekenhuis Sneek het evenement elke 2 a 3 jaar.

De kinderen schepen op vrijdag in Harlingen in op 2 grote klippers waarop ze het weekend overnachten. De klippers arriveren zaterdag rond 11.00 uur op het Starteiland. Op het Starteiland ervaren ze hoe de Flitsen, Schakels en Vauriens opgetuigd worden, hoe een wedstrijd gezeild wordt en hoe het leven aan boord van een moederschip is. Misschien kan er in een rubberboot gevaren worden of kan er meegevaren worden op een moederschip, in een regenboog of op een skutsje.

Samen met de Flits-, Schakel- en Vaurienkinderen zal geluncht worden en ’s avonds wordt een feestmaal met aansluitend een disco-karaokeshow ter ere van de gasten, de ‘hartenkinderen’, georganiseerd. Op zaterdagavond ligt het ook in de planning Piet Paulusma te ontvangen! Volg dus zijn weerpraatje ’s avonds op SBS-6!

Meer informatie op www.hartenzeil.nl

De KWS is er klaar voor!

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top