Menu

Goud en brons voor KWS jeugd op WK RS Feva

Goud en brons voor KWS jeugd op WK RS Feva

Clearwater (Golf van Mexico) – De KWS afvaardiging voor het wereldkampioenschap in de RS Feva klasse komt thuis met twee bronzen medailles en een wereldkampioen. De twaalfjarige Femme Rijk uit Scharnegoutum en tienjarige Silke Zuidema wonnen goud in hun leeftijdsklasse. Hun oudere zussen Hanna Rijk en Bente Zuidema wonnen brons bij de oudere meisjes en Robbert Huisman uit Anna Paulowna met bemanningslid Gijs Zuidema uit Sneek pakten ook brons in hun klasse en werden derde over all.

Na 3 dagen zeilen waren de resultaten van de zes duo ‘ s uit Nederland veelbelovend. Maar de vierde zeildag beloofde een spannende te worden. De voorspellingen waren 20-22 knopen, voor de zwaar weer zeilers een mooie uitdaging maar voor het junior team een flinke kluif. Door de wedstrijdcommissie was besloten om niet op zee te gaan zeilen maar op de binnenzee. Het leverde spectaculair zeilbeelden op met voor team Robbert en Gijs en team Hanna en Bente goede klasseringen, voor het junior team. Femme en Silke 3 moeizame wedstrijden, maar ze konden hun eerste plek consolideren.

Met nog één zeildag te gaan steeg de spanning in het Nederlandse kamp. Er was nauwelijks wind voorspeld en de klassering, zoals die er stond was er een waar coach Menno Huisman van droomde. Hij wist de rust in het kamp te bewaren en zoals elke dag weer een optimale voorbereiding voor de Nederlandse zeilers te treffen. Er werd met 1 tot 3 knopen wind uitgevaren en na anderhalf uur dobberen werd de laatste zeildag een feit en de uitslag bekend.

Prachtige resultaten van de Nederlandse zeilers met als hoogtepunt het wereldkampioenschap bij de junioren van Femme Rijk en Silke Zuidema, de derde plaats in de damesklasse voor Hanna Rijk en Bente Zuidema en een overal 6e plaats voor Robbert Huisman en Gijs Zuidema die bewezen hebben met de wereldtop mee te kunnen zeilen en voor hun ook een derde plaats in het jongensklassement.

De drie overige teams eindigden in de middenmoot. Alle zeilers hebben een prachtige ervaring opgedaan en keren moe maar voldaan dinsdag weer terug naar Nederland. Er deden 51 boten mee aan het WK.

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top