Menu

Gerlof van der Werf winnaar Maas Trofee, Marissa IJben wint Flyer Trofee

Gerlof van der Werf winnaar Maas Trofee, Marissa IJben wint Flyer Trofee

Tijdens het Zeiler van het Jaar Gala in Scheveningen is Gerlof van der Werf door de jury verkozen tot de winnaar van de Maas Trofee. Deze oeuvreprijs werd uitgereikt aan de persoon die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de zeilsport.

Al meer dan 30 jaar zet Gerlof van der Werf zich in voor de Koninklijke Watersportvereniging Sneek in diverse functies, zoals voorzitter wedstrijdzeilen en voorzitter toerzeilen. Onder andere zijn betrokkenheid bij de Special Olympics in 2014, de introductie van het G-zeilen tijdens de Sneekweek en zijn buitengewone gedrevenheid en enthousiasme maken hem tot een bijzonder ijverige ambassadeur.

Vanwege een vakantie kon Gerlof de prijs niet zelf in ontvangst nemen. Hij sprak telefonisch de zaal toe vanaf het strand op Curacao. Voorzitter Karst Doevendans was aanwezig om de prijs namens Gerlof in ontvangst te nemen.

Ook Marissa IJben mag zich winnaar noemen. Zij won de Flyer Trofee, de prijs die gaat naar het jeugdtalent van het jaar, welke dit jaar twee winnaars kent. Ook Sil Hoekstra mocht deze prijs in ontvangst nemen
De 16-jarige Marissa IJben pakte na een mooie vijfde klassering op het EK Laser 4.7 in Hyeres tijdens het EK Radiaal Jeugd in Athene het zilver. Daarna miste Marissa op twee punten het podium en kon ze desondanks meer dan tevreden zijn met een hele knappe vierde plaats op in de Laser Radiaal-klasse op het ISAF Jeugd WK in Gdynia.

Rob Sepers werd verkozen tot Coach van het Jaar en Kiran Badloe is uitgeroepen tot winnaar van de Conny van Rietschoten Trofee en mag zich hiermee de Zeiler van het Jaar 2019 noemen.

Foto Marissa: Laurens Morel

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top