Menu

Eredivisie Zeilen 2017: aanmelden voor het KWS-team vanaf nu mogelijk!

Eredivisie Zeilen 2017: aanmelden voor het KWS-team vanaf nu mogelijk!

Een korte terugblik naar 2016

De nieuwe clubcompetitie van Nederland, Eredivisie Zeilen heeft zijn eerste officiële jaar achter de rug met vijf succesvolle speelronden op verschillende plekken in Nederland. De KWS eindigde op een prachtige tweede plaats met Almere als verdiende landskampioen.

De tweede plek voor het KWS-team was spannend tot op 20 meter voor de laatste finish van de allerlaatste race. Maar het team met Maarten Smit, Gosse de Boer, Jelmer Yntema, Maarten Jamin en Eric Jan Westerhof plus coach Koen van Esch heeft een prachtige zilveren medaille verdiend die te bewonderen is in ons clubhuis “De Kajuit”. Deze tweede plaats levert tevens ook plaatsing op voor de voorronde Champions League wat plaats vindt in het seizoen van 2017. De zeilers hebben hun verhalen gedeeld op de KWS-Eredivisie Facebook pagina, met dank aan onder andere onze online razende reporter Daan Stoel.

Hoe verder in 2017?

Na een succesvol seizoen in 2016 gaan we als KWS met veel enthousiasme door naar een nieuw seizoen Eredivisie Zeilen in 2017! En hiervoor zijn we opnieuw op zoek naar enthousiaste zeilers!

Ook voor aankomend jaar is de doelstelling van de KWS gelijk aan afgelopen jaar namelijk meedoen om de hoofdprijs, het landskampioenschap. Als KWS hebben we veel goede wedstrijdzeilers in huis en dat dragen we dan ook graag uit.

Voor het KWS-team voor 2017 zijn we op zoek naar een mix van talentvolle jeugdzeilers en ervaren wedstrijdzeilers. Ervaring op open kielboten met genaker is een pre maar geen must. Belangrijker is je motivatie en commitment om mee te doen. We gaan ervan uit dat je als teamlid een groot deel van het programma aanwezig bent. Naast het zeilen draag je ook je steentje bij in de PR activiteiten zoals je belevenissen delen in de (social) media en meehelpen bij de opstapdagen die we dit jaar willen organiseren tijdens KWS evenementen. In 2017 zit er ook een internationaal tintje aan het Eredivisie Zeilen voor het KWS team, namelijk deelname aan de voorronde van de Europese clubcompetitie, de Champions League.

Deel uitmaken van het KWS-team is een mooie kans om op hoog niveau ervaring op te doen met alle facetten van een zeilproject. Voor jonge zeilers als opstap naar open kielboten en jachten. Voor de ervaren zeilers wrsl. ook iets anders: nieuwe boot, nieuw raceformat en bovenal je ervaring overbrengen op de nieuwe generatie. In bijgaande presentatie vind je meer informatie. We kijken uit naar je aanmelding!

De aanmelding staat open voor alle leden van onze vereniging. Dat kan via de mail bij Floor Otte-De Vries (floortjedev@gmail.com) of Koen van Esch (koen.vanesch@kws-sneek.nl). De deadline voor aanmelding is maandag 16 januari.

KWS in Eredivisie Zeilen 2017 v2.pptx.pdf

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top