Menu

Bouwcontract pont getekend

Bouwcontract pont getekend

Op de foto v.l.n.r.: Karst Doevendans en Ko Otte, bestuur stichting Skarsweagen en Wychard van Raadsveld, directeur SRF Harlingen.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie is door het bestuur van Stichting Skarsweagen en SRF Harlingen het contract ondertekend voor de bouw van de nieuwe pont voor het Starteiland. De nieuwe pont is ontworpen door Visser Yacht design en wordt gemaakt door SRF in Harlingen.

De nieuwe pont heeft een lengte van 13 meter en een breedte van 5,50 meter. De pont heeft een capaciteit van 120 personen. Er kunnen enkele campers en auto's tegelijk worden vervoerd. Het streven is, dat de nieuwe pont voor de 83e Sneekweek operationeel is.

Naast de nieuwe pont zal in samenwerking met de gemeente Súdwest-Fryslân ook de infrastructuur aan de vaste wal en het Starteiland worden aangepast. En er komen camperplaatsen op het Starteiland.

Stichting Skarsweagen, beheerder van het Starteiland en pontverbinding, verwacht met deze investering de bereikbaarheid en het gastheerschap op het Starteiland naar een hoger plan te brengen.

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top