iconInschrijven

Lid worden?

kijk wat de KWS kan bieden

25 jan 19:30 - 22:00
De Kajuit, Sneek

SKS Skûtsjesilen, van overlevering naar educatie

 

Elk jaar zijn meer dan 1.000 vrijwilligers actief voor één van de oudste sportbonden van Friesland, de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen (SKS). Het skûtsjesilen kan worden gezien als een belangrijk onderdeel van de Friese cultuur en identiteit. Tijdens deze presentatie wordt ingegaan op de historie van het skûtsjesilen en de organisatie van de SKS. Een interessante inkijk wordt gegeven in de feiten en cijfers, alsook de doelstellingen van deze vereniging die al bijna 75 jaar actief is. Specifiek wordt duidelijk gemaakt welke activiteiten worden ontplooid in het kader van educatie en borging van het gedachtegoed van de SKS.

20 feb 20:00 - 22:00
de Kajuit
22 feb 19:30 - 22:00
De Kajuit, Sneek

Op 22 februari geeft Harry Amsterdam een presentatie over zijn ervaringen tijdens de vele Schuttevaerraces die hij gevaren heeft. Hij zal tijdens deze avond belangstellenden, potentiële- en bestaande deelnemers een kijkje in de keuken geven van deze unieke en spectaculaire zeil-, fiets- en hardloopwedstrijd.

 

Daarnaast zal vanuit het wedstrijdcomité een toelichting worden gegeven op een wijziging in de route voor de editie van 2018. De race wordt iets ingekort en daardoor toegankelijker voor een bredere groep.  Alle deelnemers kunnen door de inkorting, na de start op vrijdag 29 juni, op zaterdag 30 juni finishen. De prijsuitreiking zal daardoor op zaterdagavond en niet meer op zondagochtend plaats vinden.

24 mrt 10:00 - 12:00
Uitwellingerga
photo's

Foto & Video

Klik hier