iconInschrijven

Lid worden?

kijk wat de KWS kan bieden

iconVereniging

Vrijwilliger worden

Samen zeilen / organiseren

Trainingscentrum “Roerkoning”

Op de noordpunt van het eiland zijn de voorzieningen ondergebracht voor het geven van zeilwedstrijdtrainingen, voor de stalling van verenigingsboten en rubberboten van de KWS en voor stalling van boten van leden van de KWS.

Het trainingscentrum fungeert als sportaccommodatie voor het wedstrijdzeilen en zeilwedstrijdtrainingen op het Sneekermeer, ook voor aangepast zeilen (sporters met een beperking, voor jeugd en volwassenen) en voor schoolzeilen.

Er zijn verenigingsboten aanwezig, zoals optimisten, lasers en RS Feva's, terwijl voor het Aangepast zeilen naast een zestal aangepaste 2.4mR wedstrijdboten ook Acces Dinghies in één- en tweepersoons uitvoering beschikbaar zijn. Een aantal hiervan zijn uitgerust met servo bediening.

 

Voor deelnemers aan wedstrijden en trainingen, ook voor mensen met een beperking en rolstoelgebruikers, zijn er uitgebreide kleedruimtes en douche- en toiletvoorzieningen, instructieruimtes, een slaapaccommodatie voor 32 personen en een EHBO-ruimte beschikbaar. In de gemeenschappelijke groepsruimte is een pantry aanwezig. Frisdranken en eenvoudige lunchgerechten zijn verkrijgbaar.

De “Roerkoning” voldoet aan de eisen van NOC*NSF voor sportaccommodaties en heeft de status Regionaal Hoofdsteunpunt Noord voor de provincie Friesland van het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond.

 

Ligplaatsen wedstrijdboten, jollenhelling en botenkraan

Voor de “Roerkoning” zijn  ligplaatsen voor wedstrijdboten aanwezig. Er zijn jollenhellingen voor zwaardboten en uitgebreide opstelmogelijkheden op de wal. Er is tevens een botenkraan.

Voor aangepast zeilen zijn tilliften en hellingbanen in de “Roerkoning” aanwezig, zodat rolstoelgebruikers ook vanaf het terras op de 1e verdieping wedstrijden kunnen volgen.

 

Gebruik Roerkoning door derden

De “Roerkoning” is te beschouwen als het Clubgebouw van de KWS tijdens zeilevenementen en trainingen. Maar kan ook exclusief worden gebruikt door zusterverenigingen, klassenorganisaties en bijzondere groepen voor promotie, open dagen, trainingsweekeinden of trainingskampen in vakantieperiodes, voor aangepast zeilen en clinics schoolzeilen.

Het centrum kan, tegen een vergoeding, gereserveerd worden door zusterverenigingen of  klassenorganisaties voor zeiltrainingen. Lidmaatschap van de KWS is daarbij niet noodzakelijk.  

 

Voorzieningen

Het centrum beschikt over drie instructieruimtes. Eén grote ruimte voor ca 70 personen en twee kleine ruimtes voor ca 8 tot 10 personen. Verder zijn er kleed- en doucheruimtes voor dames en heren, een internetruimte en slaapgelegenheid voor 32 personen. De slaapaccommodatie is verdeeld in twee 6 persoons-  en twee 10 persoonskamers met stapelbedden. 

Tevens is er een keuken aanwezig met alle faciliteiten voor bereiding van de catering. Er is een toilet en lift aanwezig geschikt voor rolstoelgebruikers. Ook het terras op de 1e verdieping is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.