iconInschrijven

Lid worden?

kijk wat de KWS kan bieden

iconVereniging

Vrijwilliger worden

Samen zeilen / organiseren

Starteiland Sneekermeer

Door voortdurend te investeren in kwaliteitsverbeteringen in het Pottengebied en het Starteiland Sneekermeer wordt het belang van Sneek als watersportcentrum hoog gehouden.

De KWS, die alleen al op het Sneekermeer meer dan 40 wedstrijddagen per jaar verzorgt,  vervult daarin een hoofdrol. De naamsbekendheid van Sneek en de Sneekweek is in Nederland ongekend hoog. Voor zeilers is de gunstige combinatie van een uitstekend wedstrijdwater, een goede wedstrijdorganisatie en aantrekkelijke voorzieningen op de wal doorslaggevend om naar het Sneekermeer te komen om daar de competitie aan te gaan. 

In het Pottengebied op de westoever van het Sneekermeer is ruime gelegenheid om te logeren in bungalows, huisjes of appartementen, terwijl voor tenten, caravans of campers ruime kampeerterreinen aanwezig zijn.  

 

Openbaar parkeren

Op de vaste wal  zijn ruime openbare parkeerterreinen aanwezig voor auto, camper en boottrailers. Er is een fietsenstalling bij de afvaart van de pont over het Prinses Margrietkanaal.

 

Pont

Om op het Starteiland te komen is er een pontverbinding. Er is een personenpont de “Kolmeersland“ voor maximaal 12 personen, ook geschikt om rolstoelgebruikers over te zetten en een goederen pont voor 80 personen (de “Albatros“),  onder andere om (jeugd) boten op waltrailers en kleine voertuigen ten behoeve van bevoorrading of service te vervoeren.

Voor vrachtauto`s en groot materieel wordt een ponton ingezet.

 

Een retour met de pont kost € 2 per persoon. Tevens is er een 10-rittenkaart verkrijgbaar.

klik hier voor een routebeschrijving naar de pont.

 

Contact over de pontverbinding via restaurant It Foarunder.