iconInschrijven

Lid worden?

kijk wat de KWS kan bieden

iconVereniging

Vrijwilliger worden

Samen zeilen / organiseren

Ligplaatsen, tarieven en abonnementen

Voor de pleziervaart zijn op het Starteiland Sneekermeer meer dan 400  ligplaatsen beschikbaar in een drietal havens. De diepgang in de havens is ca 1,90 m. Diepstekende jachten kunnen het beste via het Kolmeersgat ligplaats kiezen in de zuidelijke haven.

Schepen met grotere diepgang kunnen aan de noord- en westzijde van het eiland afmeren.

 

De havens zijn uitgerust met stroomzuilen voor elektra, tappunten voor drinkwater en een  pompinstallatie voor afvoer van vuil water.

 

Tarieven

De tarieven 2021 voor passanten zijn:

  • per boot en per overnachting: € 1,40 per meter, incl stroom, milieuheffing en btw
  • voor niet-ingezetenen van de gemeente Súdwest-Fryslân worden ligplaats- en kampeertarieven verhoogd met watertoeristenbelasting (bedrag voor 2021 €1,25 p.p. per nacht.)

 

Blue Water App

Sinds 2020 werken wij voor onze gasten en abonnementhouders met Blue Water App. Je kan met de Blue Water App het liggeld betalen. Het werkt heel eenvoudig: je downloadt de gratis Blue Water App op je mobiele telefoon en je maakt eenvoudig een profiel aan. Daarna kan je bij onze haven en bij 50 andere havens in Nederland het liggeld betalen vanaf de boot met je telefoon, zonder dat je naar het havenkantoor hoeft te lopen.
Je hoeft alleen maar het nummer van je ligplaats, het aantal overnachtingen en passagiers in te vullen en nadat je op “betaal” drukt, wordt het geld via iDeal of je creditkaart overgemaakt naar de haven. Als vaarder betaal je niets voor deze service. Voor meer informatie en het downloaden van de app ga je naar https://www.bluewaterapp.nl.

 

KWS ledenvoordeel

Voor KWS leden die gebruik willen maken van langer liggen middels het seizoenligplaats abonnement hebben wij de volgende regeling:
Na 15 betaalde overnachtingen kunt u als KWS- lid vanaf de 16e keer gratis overnachten met een maximum van 40 nachten. Vanaf de 16e nacht dient u zich wel iedere keer te melden bij de havenmeester en deze zal registreren dat u gratis kan liggen. Bij de boeking graag uw ligplaatsnummer vermelden. Melding bij havenmeester is verplicht omdat wij verplicht zijn te registreren wie in onze haven overnacht.

Het verzoek is om havengeld zoveel mogelijk (contactloos) te betalen via de Blue Water App want hierin wordt ook geregistreerd hoeveel nachten u in onze haven heeft verbleven zodat wij bovenstaande regeling eenvoudig kunnen controleren. 

 

Havenreglement

Voor het Starteiland en de passantenhavens op het Starteiland Sneekermeer is het Havenreglement Starteiland Sneekermeer van toepassing.

 

havenreglement 2021.pdf

 

Onbeperkt seizoensligplaatsabonnement

Leden van de KWS komen in aanmerking voor het aanvragen van een vaste seizoensligplaats.

Met een vast seizoensligplaatsabonnement is het mogelijk om in de periode 27 maart tot 29 oktober onbeperkt in de haven te liggen op een vaste ligplaats. Hiervoor zijn vaste ligplaatsen gereserveerd op de ligplaatsen B 25 t/m 53 in Havens Oost en de ligplaatsen D 27 t/m 44 in Havens Zuid. (zie kaartje)

 

 


Tarieven:

Vaste seizoensligplaatsen:
tot 10 m. €   750,00
10 m. tot 12 m. € 1000,00
12 m. t/m 15 m. € 1250,00
langer dan 15 m. in overleg

Prijzen zijn incl. stroomkosten.
De ligplaatsen worden in overleg met de havenmeesters aangewezen.

 

Stallingsabonnement

In verband met de huidige Covid-19 situatie zullen vooralsnog geen stallingsabonnementen worden uitgegeven,

Het terrein rond de Roerkoning en stallingsterein is alleen toegankelijk voor zeilers die training krijgen en is daarom afgesloten voor overige bezoekers.

Mocht de situatie veranderen gedurende het seizoen dan zullen wij de inschrijving voor stallingsabonnementen openstellen.

 

Op het eiland is het voor deelnemers aan wedstrijdseries en trainingen ook toegestaan om te kamperen.