iconInschrijven

Lid worden?

kijk wat de KWS kan bieden

iconVereniging

Vrijwilliger worden

Samen zeilen / organiseren

Havenbeheer

 

Havenbeheer

Het Starteiland Sneekermeer is openbaar gebied en is in eigendom van de gemeente Súdwest-Fryslân, die ook belast is met het groot onderhoud op het eiland. Zo worden in een meerjaren onderhoudsplan de steigerplanken van de oude havens vervangen door kunststof dekplanken, is groot onderhoud gedaan door het zieke wilgenbestand te kappen en is er gebaggerd. In de oude havens is overal de havendiepte weer op 1,90 meter gebracht. Tevens zijn er jollenhellingen bijgekomen.

Stichting Skarsweagen heeft een beheerovereenkomst met de gemeente en is sinds 2011 belast met het dagelijks beheer van het Starteiland en met klein onderhoud. De afgelopen jaren zijn er veel verbeteringen aangebracht en is het achterstallig onderhoud ingelopen. In een meerjarenplan zullen de elektriciteitsvoorzieningen in de oude havens worden verbeterd door extra voedingskabels aan te leggen en extra stroomkasten te plaatsen.

 

Havenmeester

Voor het dagelijks beheer heeft Stichting Skarsweagen een havenmeester in dienst. 

De havenmeester houdt kantoor in het havengebouw op het Starteiland.

Het kantoor is geopend in de weekeinden vanaf vrijdag tot en met zondag tussen 9.00 – 11.00 uur en tussen 17.30 en 20.30 uur.

Doordeweeks volgens rooster op het mededelingenbord in het Havenkantoor.

Vanaf een week voorafgaand aan de Sneekweek en tijdens de Sneekweek is het havenkantoor dagelijks geopend van 8.00 u tot 22.00 uur.

 

Contactgegevens Havenmeester:

Harold J. Dijkstra

Telefoon: 06-38 75 40 54

E-mail: havenmeester@skarsweagen.nl

Via het contactformulier kunt u een bericht aan de havenmeester sturen.