iconInschrijven

Lid worden?

kijk wat de KWS kan bieden

iconVereniging

Vrijwilliger worden

Samen zeilen / organiseren

Cursus Vaarbewijs 1&2

Altijd al uw Vaarbewijs willen halen?

Deze winter kan weer een cursus gedaan worden bij Nautische Diensten & Opleidingen.

Auke Drost, KWS lid en in het verleden tevens Flitsouder, heeft sinds 1998 ervaring in het geven van cursussen en verzorgt met veel plezier en praktijkervaring o.a. de cursus Vaarbewijs 1 & 2.

 

Voor degene die regelmatig stand-by varen, training geven en/of in het bezit zijn van een snelle Rib of andere vaarbewijs plichtige boot is het een must om dit in het bezit te hebben. Je hebt een vaarbewijs nodig voor alle schepen langer dan 15 meter en schepen die sneller kunnen varen dan 20 km/u.

Ook al ben je geen vaarbewijs verplicht te hebben, als je de cursus volgt kun je met vergaarde kennis meer uit je schip halen en daarmee het plezier in varen vergroten.

Het klein vaarbewijs I heb je nodig voor het varen op rivieren, kanalen en meren. Daaronder worden alle binnenwateren verstaan, behalve de Westerschelde, de Oosterschelde, het IJsselmeer, de Waddenzee en de Eems(mond) en Dollard.

Het klein vaarbewijs II heb je nodig voor het varen op alle wateren binnen de kustlijn, waar de uitzondering van vaarbewijs I geldt.

Voor het varen met schepen groter dan 25 meter worden andere eisen gesteld. Deze vallen buiten de aangeboden cursus.

 

Start ,Tijd en Locatie :

De cursus begint op 11 januari 2017 en wordt op de woensdagavonden gegeven in het cursus lokaal van Nautische Diensten & Opleidingen (N.D.O.) in Akkrum.

 

Iedere woensdag (behalve in schoolvakanties) van 19.30 - 22.00 uur met een korte pauze.

De cursus bestaat uit 2 delen. 5 lessen Vaarbewijs I (voor rivieren, meren en kanalen) en daarna nog eens 5 lessen voor aanvullend Vaarbewijs II (alle binnenwateren, Waddenzee, IJsselmeer, etc). Cursus Vaarbewijs II begint bij minimale deelname van 12 personen. Dus geef je z.s.m. op.

 

Degene die alleen Vaarbewijs I wil gaan doen, volgt  5 lessen en kan dan examen doen.

Wie ook het Vaarbewijs II wil gaan halen, volgt de aanvullende 5 lessen en kan dan in een keer examen doen voor I en II.

Tevens is er een keus om apart examen te doen.

Voor personen die reeds in het bezit zijn van Vaarbewijs I, maar II willen gaan halen, is het mogelijk om halverwege de cursus in te stromen en alleen het 2e gedeelte te doen.  

 

Kosten Cursus:

Vaarbewijs I                  € 110,-- (5 lessen)

Vaarbewijs I en II           € 200,-- (10 lessen)

Vaarbewijs aanvullend   € 110,-- ( 5 lessen)

Het cursusboek is € 19,-  (eventueel met cd-rom € 31,-) is verkrijgbaar bij N.D.O. Voor vaarbewijs II heeft u nog een kaartpasser en plotter nodig (evt. bij N.D.O. verkrijgbaar).

 

Examen:

Het examen gaat via de Vamex. Hier zijn de volgende kosten aan verbonden:

Klein Vaarbewijs I      € 59,-

Klein Vaarbewijs II     € 65,-

Combinatie I en II         € 77,-.

 

Het examen moet aangevraagd en betaald worden bij de Vamex (www.vamex.nl)

 

Er hebben zich reeds een aantal kandidaten aangemeld en er is ruimte voor maximaal 20 personen. Dus wees er snel bij. Voor aanmelding en informatie bellen met Auke Drost.

 

 

De cursus wordt gegeven door

Auke Drost,

De Loads 2   

8491 PH Akkrum.

Telefoon: 0566-689793. Mob. 06 51954499