iconSneekweek

Sneekweeksite

Alles over de Sneekweek!

iconVereniging

Vrijwilliger worden

Samen zeilen / organiseren

KWSJournaal-header KWS Journaal Januari nieuwsbrief vereniging KWS nieuwsbrief

Aanmelden voor de (jeugd)trainingen bij de KWS is weer mogelijk. Lees de informatie bij de klasse waar jij in vaart en meld je uiterlijk 9 april aan. 

Helaas kan de geplande avond voor officials op 20 februari 2018 in De Kajuit te Sneek, niet doorgaan.
De bijeenkomst over Optimaliseren van de wedstrijden voor de deelnemers door Harry Amsterdam is verplaatst naar 20 maart 2018.

Onze vereniging zal dit jaar niet deelnemen aan de verenigingscompetitie Eredivisie Zeilen .

 

Het huidige concept en opzet van de organisatie van Eredivisie Zeilen is te kostbaar voor onze vereniging geworden om.... 

De KWS en Code-Zero hebben maandag 12 februari op Boot Holland in Leeuwarden een sponsorovereenkomst getekend. Hiermee is de KWS de komende jaren weer verzekerd van een kledingsponsor die voor comité en vrijwilligers tijdens de Sneekweek en de andere evenementen de kleding verzorgt.

Code-Zero is een watersport kledingmerk gemaakt voor de professionele zeiler met mode collecties voor elke situatie. 

Eind november werden wij opgeschrikt door het plotselinge overlijden van Beer van Arem, lid van de Sectie Wedstrijdzeilen en wedstrijdeider van de Sneekweek.

Het nieuwe zeilseizoen staat voor de deur en ondanks dit enorme verlies moeten wij verder! Het doet ons genoegen te kunnen meedelen dat wij voor de Sneekweek een nieuwe wedstrijdleiding hebben! Don van Arem, de zoon van Beer en  de 2 “protegés” van Beer Hidde-Jan Haven en Auke van der Werf hebben aangegeven deze taak nu graag als driemanschap te willen gaan doen. Zowel Auke als Hidde-Jan hebben al een aantal Sneekweken op de achtergrond meegedraaid en zijn beide inmiddels nationaal erkend wedstrijdleider, waarbij Auke nu de officiële wedstrijdleider van de Sneekweek zal worden. Hidde-Jan wordt assistent wedstrijdleider. Don zal de komende Sneekweek in “opleiding” gaan! Daarbij zal Auke toetreden tot de Sectie Wedstrijdzeilen.

Zowel het KWS-bestuur als de Sectie Wedstrijdzeilen zijn erg blij, dat hiermee de wedstrijdleiding van ons  grootste evenement voor de komende jaren is gewaarborgd. Wij wensen de drie mannen veel plezier in hun nieuwe functies! “Zonder plezier, geen succes”.

Daarnaast hebben wij  van een groot aantal ervaren comitéleden al de toezegging gekregen dat ze ook dit jaar weer bij de Sneekweek aanwezig zullen zijn. Ook hun steun zullen wij en het nieuwe driemanschap hard nodig hebben! Top dat een ieder zich weer wil inzetten om er een super Sneekweek van te maken.

 

Namens de Sectie Wedstrijdzeilen,

Afke de Goede

Voorzitter

Naar aanleiding van de prijsvraag voor een naam voor de nieuwe pont zijn maar liefst 150 reacties ontvangen en konden  we zien dat iedereen zeer creatief was in het bedenken van namen.  Vele variaties op “heen en weer” zoals “hin en wer” , “Drs P” kwamen voorbij maar ook bijzondere namen als Koekoeroekoe, de Snitswits. De meest voorkomende naam die ingediend werd....

KWS, Stichting Skarsweagen en "it Foarunder" samen op Boot Holland

KWS, Stichting Skarsweagen en "it Foarunder" samen op Boot Holland

De Koninklijke Watersportvereniging Sneek, Stichting Skarsweagen en "it Foarunder" hebben gezamenlijk een stand op de 28e editie van Boot Holland.

 

Als gastheren van het Starteiland verwelkomen wij u graag op onze stand, om te laten zien welke prachtige faciliteiten wij op het starteiland hebben. Van prachtige haven, wedstrijdcentrum- en trainingscentrum tot café/restaurant met multifunctionele evenementen- en vergaderlocatie.

 

Wij geven u graag een inkijkje in alle mogelijkheden die wij als gastheren kunnen bieden op het starteiland. BootHolland wordt gehouden van 9 t/m 14 februari in WTC Expo in Leeuwarden.

De bouw van de nieuwe pont start binnenkort.  En ze heeft een naam nodig.

Een passende naam.

Denk je even mee?

 

Toelichting:

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 7 januari 2018 werden de bouwtekeningen van de nieuwe pont gepresenteerd.  En werd ook het bouwcontract ondertekend.

We moeten voor de nieuwe pont een naam hebben voor de registratie in het kadaster, voordat de bouw werkelijk start. Dit betekent dat op 26 januari a.s. de naam bekend moet zijn.

Kort dag dus!