iconSneekweek

Sneekweeksite

Alles over de Sneekweek!

Het watersportseizoen 2020 is voorbij. Hoe verliep dit bijzondere jaar voor de KWS en wat staat ons te wachten in 2021? In dit jaaroverzicht blikt onder andere Karst Doevendans terug maar ook vooruit naar het komende seizoen.

Update Officials en Wedstrijdzeilers

 

Door de ontwikkelingen rondom Covid-19 hebben we helaas moeten besluiten om de KWS winterclinics voor wedstrijdzeilers en officials 2020/21 definitief niet door te laten gaan.

 

 

 

 

Sneek, 22 september 2020

 

De Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS) organiseert dit jaar helaas geen wedstrijden meer. Niet alleen de Roekoepôlerace en de Sluitingswedstrijden zijn definitief van de kalender gehaald, ook het Winterkampioenschap/Teamzeilen Solo is afgelast.

“We hadden graag anders besloten, maar de maatregelen om het Covid-19 virus te bestrijden laten ons geen andere keus”’, zegt KWS-voorzitter Karst Doevendans. “Onze wedstrijden hebben een bovenregionaal karakter en trekken ook deelnemers uit bijvoorbeeld het westen van het land. En uitgerekend die regio is aangewezen als ‘oranje gebied’, met aangescherpte maatregelen.”

Beste zeilers, bezoekers en andere geïnteresseerden,

 

Na een lange tijd noodgedwongen onze mooie sport niet te kunnen hebben beoefend lijkt het er op dat we dit najaar nog een paar wedstrijden kunnen varen. Onze zeilwedstrijden dienen te worden georganiseerd en gevaren binnen de kaders van de vergunning van de Provincie Fryslân, de noodverordening van de Veiligheidsregio Fryslân en aanvullende bepalingen vanuit de Gemeente Súdwest-Fryslân. Eén van de randvoorwaarden is een zogeheten Corona-protocol. We hebben de afgelopen weken overleg gehad met de Gemeente Súdwest-Fryslân om te komen tot een Corona-protocol voor onze wedstrijden. In de bijlage vinden jullie een samenvatting van het Corona-protocol voor zover dit van invloed is op de zeilers en bezoekers.

 

We vragen jullie om kennis te nemen van dit protocol en de randvoorwaarden/kaders van dit protocol na te leven. Op deze wijze kunnen we de wedstrijden voor zeilers, vrijwilligers, bezoekers en andere geïnteresseerden verantwoord laten plaatsvinden. Voor zeilers kan het niet naleven...

 

We gaan weer los!!!

Het zeilseizoen 2020 begon zo mooi met de winterwedstrijden in januari en februari. Door de Covid19 crisis werden vervolgens alle wedstrijden afgelast. Dit is uiteraard een terechte beslissing geweest gezien de gezondheidsrisico’s. Tijdens de persconferentie van de Rijksoverheid op 24 juni werden verschillende versoepelingen aangekondigd. Naar aanleiding van de persconferentie hebben we contact gehad met de Gemeente Sûdwest-Fryslân waarbij de mogelijkheden voor het organiseren van zeilwedstrijden zijn besproken. Hierbij uiteraard rekening houdend met de kaders van de Veiligheidsregio Fryslân.

 

Uit dit overleg is naar voren gekomen dat we weer zeilwedstrijden mogen organiseren en zo van onze mooie zeilsport kunnen genieten. Helaas is het niet mogelijk om dit jaar een Sneekweek te organiseren. We gaan wel proberen om in augustus nog een extra evenement te organiseren: de (her)Openingswedstrijden. We hebben deze gepland op 22 en 23 augustus. De wedstrijdkalender voor dit najaar ziet er nu als volgt uit:

 

  • 22 - 23 augustus: (her)Openingswedstrijden voor alle erkende klassen
  • 4 – 6 september: NK Sailhorse, Efsix en Spanker
  • 19 – 20 september: ONK Sprint Optimist
  • 26 – 27 september: Sluitingswedstrijden voor alle erkende klassen
  • 3 – 4 oktober: NK 30m2 en Schakel (oorspronkelijk gepland in juli)
  • 17 – 18 oktober: Roekoepôle race (skûtsjes)
  • 31 oktober – 1 november: Winterkampioenschap Solo

 

 

Het starten gaat Anne-Britt al goed af, maar lukt het haar ook om een wedstrijd te winnen? De jonge zeilvlogster vertelt in het laaste deel van haar vlog serie meer over het Starteiland, de andere kinderen en of ze een keer wist te winnen.

Worden er nog wedstrijden georganiseerd op Sneek? En welke plannen zijn er voor de jeugd deze zomer? Karst Doevendans voorzitter van de KWS Sneek vertelt over de huidige mogelijkheden op het Starteiland en welke plannen er zijn voor alle jeugdige zeilers, beginner en gevorderde.

Anne-Britt neemt je in deze 3 delige vlog mee in haar zeiltrainingen bij de KWS Sneek. In deel 2 traint ze nu ook mee op woensdag avond op het Sneekermeer en dat gaat niet helemaal zoals gepland.

Vanaf donderdag 21 mei gaan de voorzieningen in de haven op het Starteiland weer open. Stroom, water en ook de toiletten zijn vanaf die dag weer beschikbaar. Toiletten worden extra schoongemaakt en er zijn voldoende voorzieningen om handen en toiletten te desinfecteren.
Boten in de haven mogen niet naast elkaar liggen. Tussen boten dient 1 box te worden vrijgelaten. De aanwijzingen van de havenmeester dienen strict te worden opgevolgd. 

Vanaf deze datum dient het havengeld te worden betaald via de Blue water app. Leden van de KWS krijgen 15% korting op het liggeld door in de app aan te vinken dat men lid is. 


Het terrein rond de Roerkoning en stallingsterein is alleen toegankelijk voor zeilers die training krijgen en is daarom afgesloten voor overige bezoekers.

 

De pont “de Sweagen” zal ook in de vaart zijn van 21-24 mei. Vaartijden donderdag t/m zondag 10.00 uur t:m 19.00 uur. Uitsluitend contactloos betalen met pin.

 

Tijdens deze dagen is ook 't Foarunder open voor afhaalservice.


Wij hopen jullie weer te mogen verwelkomen op het Starteiland!

stichting Skarsweagen