iconSneekweek

Sneekweeksite

Alles over de Sneekweek!

iconVereniging

Vrijwilliger worden

Samen zeilen / organiseren

KWS journaal 2018-02 KWS Journaal April nieuwsbrief vereniging KWS nieuwsbrief

Zomerstalling bij de Roerkoning voorziet in een grote behoefte. In de afgelopen drie
zomer seizoenen was het terrein vol. Er konden niet veel boten meer bij.
 
Prioriteit wordt gegeven aan boten van leden, die regelmatig voor trainingen en
wedstrijden worden gebruikt. Stalling van lege trailers is niet toegestaan.

 

De stand per 1 april is bepalend voor toewijzing van andere boten. 
Er wordt alleen zomerstalling aangeboden in de periode vanaf Pasen of 1 april
tot 15 oktober.

 

Winterstalling van boten of losse trailers e.d. wordt niet toegestaan. 

 

De KWS wil graag vanaf half oktober het terrein vrij hebben om de eigen vloot
winterklaar te maken en onder afdak te plaatsen. Alle ruimte onder afdak is daarvoor
nodig.

 

Graag verzoeken wij alle leden die nu nog boten en trailers e.d. op het
stallingsterrein hebben staan die voor 16 oktober 2018 af te voeren.
Eventuele afspraak voor over zet graag zelf maken bij It Foarunder.

 

Bij voorbaat onze dank.

 

KWS Sectie JOAST

Het Watersportverbond heeft momenteel een achterstand in het verwerken van de licenties en meetbrieven. Hierdoor kunnen zij nieuwe aanvragen niet tijdig verwerken. In overleg met het Watersportverbond is daarom besloten dat er dit jaar tijdens de Sneekweek geen controle van deze wedstrijd- en bemanningslicenties en meetbrieven zal plaatsvinden.

Bij inschrijving voor deelname aan de Sneekweek hoeven dit jaar dan ook geen licentienummers meer te worden ingevoerd. De controle die in de velden van de inschrijving zat is er tijdelijk vanaf gehaald, de velden voor de licenties kunnen dus leeg gelaten worden.

Klik verder voor de publicatie van het Watersportverbond.

Ook zin om deze zomer naar de leukste zeilweek van Nederland te komen? Dan is het Sneekermeer van 4 tot en met 9 augustus the place to be. Daar wordt het grootste zeilevenement op binnenwater georganiseerd!

Op zaterdag 23 juni jl. vond de ondertekening plaats van het sponsorcontract van TVM verzekeringen met de KWS.  Met ingang van deze zomer 2018 is TVM verzekeringen trotse co-sponsor van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek

Onze actieve vrijwilliger Lia Kolk-Hoeben (64) is vrijdagmiddag 22 juni benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Zij kreeg de onderscheiding opgespeld door Hayo Apotheker, nu burgemeester van de gemeente Waadhoeke. De oud-burgemeester van Súdwest-Fryslân mocht bij ons afmeren op het Starteiland, omdat Lia woonachtig is in de gemeente Waadhoeke.
Natuurlijk zijn wij trots dat we zo’n voorname dame in ons midden hebben.

In januari is gestart met de bouw van de nieuwe pont voor het Starteiland met de ambitie om de pont voor de 83e Sneekweek operationeel te hebben. Helaas is er tijdens het bouwproces vertraging ontstaan, waardoor de pont niet voor de Sneekweek in de vaart kan worden genomen.

Op 26 en 27 mei vindt op het Sneekermeer het Hart en Zeil weekend plaats. Hart en Zeil is een evenement voor kinderen tussen 7 en 15 jaar met een ernstige hartafwijking die zelden of nooit een uitje hebben. Vanwege hun hartafwijkingen zijn deze kinderen niet altijd in staat om een leuk weekend op het water door te brengen. De stichting Hart en Zeil organiseert samen met de KWS, Flitsclub Sneek, Schakel klasse, Vaurien klasse en vele sponsors met medische begeleiding vanuit Antonius Ziekenhuis Sneek het evenement elke 2 a 3 jaar. 

Met ingang van mei 2018 is TVM verzekeringen trotse sponsor van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek

“En daar zijn we zeer content mee,” aldus Hendrik de Jonge, directeur afdeling Scheepvaart bij TVM verzekeringen. “Voor degenen die ons niet kennen, TVM is een coöperatie en we werken voor onze leden en klanten in transport, logistiek, binnenvaart én de pleziervaart. Ons hoofdkantoor zit in Hoogeveen, we werken internationaal.

Waarom sponsor van de KWS?

photo's

Foto's

Combi Noord