iconSneekweek

Sneekweeksite

Alles over de Sneekweek!

iconVereniging

Vrijwilliger worden

Samen zeilen / organiseren

KWS journaal 2018-02 KWS Journaal April nieuwsbrief vereniging KWS nieuwsbrief

In januari is gestart met de bouw van de nieuwe pont voor het Starteiland met de ambitie om de pont voor de 83e Sneekweek operationeel te hebben. Helaas is er tijdens het bouwproces vertraging ontstaan, waardoor de pont niet voor de Sneekweek in de vaart kan worden genomen.

Op 26 en 27 mei vindt op het Sneekermeer het Hart en Zeil weekend plaats. Hart en Zeil is een evenement voor kinderen tussen 7 en 15 jaar met een ernstige hartafwijking die zelden of nooit een uitje hebben. Vanwege hun hartafwijkingen zijn deze kinderen niet altijd in staat om een leuk weekend op het water door te brengen. De stichting Hart en Zeil organiseert samen met de KWS, Flitsclub Sneek, Schakel klasse, Vaurien klasse en vele sponsors met medische begeleiding vanuit Antonius Ziekenhuis Sneek het evenement elke 2 a 3 jaar. 

Met ingang van mei 2018 is TVM verzekeringen trotse sponsor van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek

“En daar zijn we zeer content mee,” aldus Hendrik de Jonge, directeur afdeling Scheepvaart bij TVM verzekeringen. “Voor degenen die ons niet kennen, TVM is een coöperatie en we werken voor onze leden en klanten in transport, logistiek, binnenvaart én de pleziervaart. Ons hoofdkantoor zit in Hoogeveen, we werken internationaal.

Waarom sponsor van de KWS?

Sneek  – Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek werd gisteravond door de voorzitter ook de KWS Hoofdprijs 2017 uitgereikt. Deze hoofdprijs wordt traditiegetrouw uitgereikt aan een persoon of instelling die een belangrijke rol speelt in het welslagen van de Sneekweek, zonder dat hij of zij deel uitmaakt van de organisatie van de Sneekweek op en aan het Sneekermeer.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering is maandagavond Beer van Arem postuum benoemd tot erelid.
Zichtbaar ontroerd nam zijn vrouw Carien uit handen van de voorzitter de bijbehorende oorkonde en wandbord in ontvangst.

Mijn naam is Jouke Coehoorn. Ik ben 18 jaar en gek op zeilen. Met mijn handicap is het prachtig dat ik elke donderdag kan zeilen bij Stichting Aangepast Zeilen Sneek / KWS in Sneek. Lekker in de frisse lucht en op het water! Genieten!
Heb je een verstandelijke handicap? Wil je ook leren zeilen? Wij bieden een gratis cursus aan in Grou, Sneek en Bergum op donderdag: 24, 31 mei en 7, 14, 21 juni. Ook in Heeg kun je terecht, maar dan op dinsdagavond: 22 en 29 mei, 5, 12 en 19 juni. Meld je snel aan op www.sportsforall2018.eu/zeilen

Nog maar 6 weken geleden stonden we nog op de schaats maar afgelopen week werden onder zomerse omstandigheden van 25 graden en meer de eerste trainingen gehouden.

Zaterdag 14 april was de zwembadtraining (zie foto's) voor de Optimist jeugd.

En op maandagavond beten de dames op het Sneekermeer het spits af in de Laser...... 

Clearwater (Golf van Mexico) – De KWS afvaardiging voor het wereldkampioenschap in de RS Feva klasse  komt thuis met twee bronzen medailles en een wereldkampioen. De twaalfjarige Femme Rijk uit Scharnegoutum en tienjarige Silke Zuidema wonnen goud in hun leeftijdsklasse. Hun oudere zussen Hanna Rijk en Bente Zuidema wonnen brons bij de oudere meisjes en Robbert Huisman uit Anna Paulowna met bemanningslid Gijs Zuidema uit Sneek pakten ook brons in hun klasse en werden derde over all.

 

bron: GrootSneek

iconWedstrijd

Zomerwedstrijden

Mededelingen & Deelnemers

iconWeather

Weer en Wind

Weerstation Sneekermeer

rabobank_sponsor_sneekweek-45

Rabobank

Hoofdsponsor KWS

photo's

Foto's

Kleine Sneekweek

photo's

foto's

Zwembadtraining

iconPhoto

Foto & Video

Bekijk de laatste foto's

Twitter @KWSSneek

KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
om 12:35 uur is klasse 1 van start gegaan met race 4. Er wordt momenteel gestart op baan M blauw. #zomerwedstrijden
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
om 10:00 is klasse 1 van start gegaan op baan M groen #zomerwedstrijden
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
om 14:00 uur is klasse 1 van start gegaan in race 2 op baan M groen. #zomerwedstrijden
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
om 11 uur is klasse 1 van start gegaan op baan M blauw #zomerwedstrijden
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
RT @Schuttevaerrace: REMINDER! Vergeet niet in te schrijven voor de Schuttevaerrace. Het kan nog tot 24 juni 2018! Klik op de link (nieuwsb…