iconSneekweek

Sneekweeksite

Alles over de Sneekweek!

iconVereniging

Vrijwilliger worden

Samen zeilen / organiseren

kwsjournaal header KWS Journaal Oktober nieuwsbrief vereniging KWS nieuwsbrief

De bouw van de nieuwe pont start binnenkort.  En ze heeft een naam nodig.

Een passende naam.

Denk je even mee?

 

Toelichting:

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 7 januari 2018 werden de bouwtekeningen van de nieuwe pont gepresenteerd.  En werd ook het bouwcontract ondertekend.

We moeten voor de nieuwe pont een naam hebben voor de registratie in het kadaster, voordat de bouw werkelijk start. Dit betekent dat op 26 januari a.s. de naam bekend moet zijn.

Kort dag dus!

Tijdens de nieuwjaarsreceptie is door het bestuur van Stichting Skarsweagen en SRF Harlingen het contract ondertekend voor de bouw van de nieuwe pont voor het Starteiland. De nieuwe pont is ontworpen door Visser Yacht design en wordt gemaakt door SRF in Harlingen.

De nieuwe pont heeft een lengte van 13 meter en een breedte van 5,50 meter. De pont heeft een capaciteit van 120 personen. Er kunnen enkele campers en auto's tegelijk worden vervoerd. Het streven is, dat de nieuwe pont voor de 83e Sneekweek operationeel is.

Het aanvragen van een ligplaatsabonnement voor de haven op het Starteiland of een stallingsplaats bij de Kup voor 2018 is weer mogelijk. 

Sneek 8 december 2017,

Vandaag verlengde de Koninklijke Watersportvereniging Sneek het sponsorcontract met Snakeware bv uit Sneek.

Al vanaf 2000 verzorgt Snakeware de websitefacilities voor onze vereniging. De wens werd uitgesproken dat daar nog lang geen eind aan komt. Door de sponsoring is het mogelijk dat de website van de vereniging en de Sneekweek  wordt vernieuwd zodat we nog beter via alle digitale kanalen onze activiteiten kunnen communiceren.

Aan alle leden,

 

Vrijdagochtend, 24 november, is geheel onverwacht overleden onze veelzijdige wedstrijdleider en schipper in de orde van de Sneker pan, Beer van Arem. 

Hij mocht maar 60 jaar worden.

Wat zullen we hem missen en wat zal zeilend Nederland hem missen.

En bovenal, wat zullen zijn Carien, Arlette en Don hem missen.

 

Op vrijdag 1 december wordt om 15.00 uur afscheid genomen van Beer in Uitvaartcentrum en Crematorium Sneek, Harinxmalaan 1 in Sneek. U bent welkom.

 

Uit eerbied zal de Koninklijke Watersportvereniging Sneek al haar activiteiten en bijeenkomsten de komende week schrappen.

 

Het bestuur

De bereikbaarheid van het Starteiland in het Sneekermeer wordt sterk verbeterd. Burgemeester en wethouders van Súdwest-Fryslân steken 275.000 euro in nieuwe infrastructuur en dragen 50.000 euro bij aan de aanschaf van een nieuwe pont.

Het beheerders echtpaar Harald en Aafke Schütz-Tiersma heeft café-restaurant  ‘De Kajuit’ gekocht van stichting de Kajuit. Stichting de Domp blijft eigenaar van de grond. Een lang gekoesterde wens van Harald en Aafke is hiermee in vervulling gegaan. ‘De Kajuit” exploiteren ze nu 20 jaar.

We hebben alweer een paar herfststormen achter de rug, dus het wordt weer tijd voor het winterprogramma. Dit jaar minder avonden dan voorgaande jaren, maar zeker niet minder interessant!

 

Donderdag 30 november komt de heer René Nagelhout, voorzitter van de SKS, bij ons langs.