iconWedstrijden

Uitslagen Archief

Uitslagen 2004-2020

iconWeather

Weer & Wind

Weerstation Sneekermeer

Race Management Practicum

Actieve wedstrijdleiders met ervaring die een aanvraag willen indienen voor de Nationale-erkenning als wedstrijdleider, kunnen deelnemen aan het Race Management Practicum van het Watersportverbond. 

Voor erkenning als Nationaal Wedstrijdleider (onder andere vereist voor het leiden van een Nederlands Kampioenschap) moet de cursus Wedstrijdcomitélid (GWO) zijn doorlopen en moet het Race Management Practicum (RMP) zijn voltooid. Het RMP is bedoeld als een laatste toetssteen voordat de aanvraag voor erkenning wordt ingediend

 

In de cursus wordt aandacht besteed aan de praktijk van het leiden van zeilwedstrijden. De deelnemers vervullen meerdere rollen in een wedstrijdcomité onder toezicht van ervaren docenten. Per dag wordt een aantal korte wedstrijden gevaren waarbij tevens de protestbehandeling wordt afgehandeld. De deelnemers maken van tevoren wedstrijdbepalingen en leggen tijdens het weekend een schriftelijke theorietest af van hun kennis van het wedstrijdreglement t.b.v. een eventuele toekomstige erkenning als Watersportverbond Wedstrijdleider.


Voor meer informatie en deelname: www.watersportverbond.nl