iconWedstrijden

Uitslagen Archief

Uitslagen 2004-2020

iconWeather

Weer & Wind

Weerstation Sneekermeer

Jeugtraining

Met de komst van het nieuwe wedstrijd en trainingscentrum is er al het één en ander veranderd.

Door de komst is er al volop gebruik gemaakt van het centrum door de regionale toppertjes uit de Optimist, Splash, Laser radial en Laser 4.7 en 420.

Ook is één weekeinde van de twee weekeinden van de regionale voorjaarstraining op Sneek gehouden. Deze laatste training stond open voor alle niveaus wat jeugdwedstrijdzeilers betrof.

Er is dus al volop door de jeugd uit de regio getraind vanuit het nieuwe centrum.

 

Mede door diverse verzoeken heeft de KWS een verenigingstrainingsprogramma gemaakt, die bedoeld is voor alle niveaus t/m de leeftijd van 21 jaar. Of je nu zeilt in een Optimist of Laser Radial of in een Flits of 420, de trainingen staan open voor de beoogde doelgroep als zij lid zijn van de KWS.

 

Het zijn dus echt verenigingstrainingen en geen trainingen georganiseerd door een klasse organisatie.

Met dit trainingsprogramma kiest de KWS voor een nieuw jeugdbeleid om het KWS gevoel ook te versterken bij de jeugd en ze ook meer te bieden dan een leuke barbecue.

 

De KWS verenigingstrainingen staan gepland op de woensdagavonden van 18:00 tot maximaal 20:30, waarop gelijktijdig ook de regionale top trainingen plaats vinden. De KWS hoopt hiermee te bereiken dat er interactie gaat plaats gaat vinden tussen de ouders en zeilers en daarmee kennis en ervaring wordt gedeeld.

 

De trainingen hebben dus betrekking op alle niveaus en dat betekend ook dat jeugd kan leren zeilen bij de KWS. Afhankelijk van het de inschrijvingen voor deze trainingen zullen zeilers op hun eigen niveau worden ingedeeld.

 

Het is de bedoeling om in één of twee weekeinden op het einde van het jaar ook CWO gerichte trainingen te houden. Zeilers kunnen aan het einde van de periode in aanmerking komen voor een CWO diploma als hun ervaring toereikend is. Zeilers die hieraan mee willen doen wordt wel aan bevolen om de avondtrainingen te volgen.

 

Inschrijven voor de trainingen kan via de button inschrijven op deze site.

 

Er is ook een nieuwsbrief beschikbaar:   KWS Jeugdjournaal no 1 mei 2009