iconWedstrijden

Uitslagen Archief

Uitslagen 2004-2020

iconWeather

Weer & Wind

Weerstation Sneekermeer

Jaarprijs reglement

KWS-Jaarprijs

 

Om in aanmerking te komen voor de KWS-Jaarprijs moet je als KWS-lid aan minimaal drie van de vier clubwedstrijden hebben deelgenomen. De Openingswedstrijden, de Zomerwedstrijden, de Sluitingswedstrijden en de Snertwedstrijden zijn de evenementen waar gestreden wordt om in aanmerking te kunnen komen voor de prestigieuze KWS-Jaarprijs 2010.

 

De KWS-Jaarprijs wordt, per klasse, toegekend aan die KWS-leden die, gerekend over alle clubevenementen, volgens de Oostenrijkse puntentelling de meeste punten behalen. Alle resultaten van de clubwedstrijden worden zonder aftrek meegeteld.

 

Let op alleen inschrijven aan een evenement en niet deelnemen wordt niet meegenomen in de puntentelling.

 

Er wordt gerekend met de Oostenrijkse puntentelling omdat bij deze puntentelling rekening wordt gehouden met verschillen in aantallen deelnemers die per evenement aan de start verschijnen. Het is immers een grotere verdienste wanneer je eerste wordt in een veld met 30 deelnemers dan wanneer er maar 10 boten in jouw klasse aan de start verschijnen!.

 

Deelnemers die in dezelfde klasse maar in verschillende boten aan de start verschijnen worden uitgesloten voor de KWS Jaarprijs want er is een koppeling gelegd tussen de boot (zeilnummer) en de verantwoordelijke persoon cq. inschrijver/stuurman. Het zeilen met een ander zeilnummer zonder schriftelijke toestemming van de wedstrijdleider betekent dus ook uitsluiting voor een mogelijke KWS Jaarprijs! Voor de inschrijving voor deelname aan de clubwedstrijden betekent dit dat de naam van de inschrijver de naam is van de stuurman en daarmee dus de naam van de “verantwoordelijke persoon” aan boord!