iconWedstrijden

Uitslagen Archief

Uitslagen 2004-2020

iconWeather

Weer & Wind

Weerstation Sneekermeer

Avondwedstrijden

Op verzoek van diverse zeilers gaat de KWS in de maand juni op 4 woensdagen avondwedstrijden organiseren. Deelname aan de wedstrijden staat open voor alle zeilboten; groot en klein.

 

Zowel zwaardboten, kielboten als kajuitboten kunnen deelnemen. Er zal worden gevaren volgens de ZW formule waarbij op basis van de gezeilde tijd de uitslag zal worden bepaald. Er is daarom geen minimum aantal deelnemers per klasse. Er zal worden gestart in meerdere startgroepen, afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Er is een minimum deelname van 8 boten om de avondwedstrijden door te laten gaan.

 

De wedstrijden worden gehouden op 4 achtereenvolgende woensdagen in de maand juni: 2 juni, 9 juni, 16 juni en 23 juni. Er wordt gevaren op het Sneekermeer op een eenvoudige up-down baan.

De start van de eerste klasse zal plaatsvinden om ca. 19.00 uur. Er wordt ongeveer 60 tot 75 minuten gevaren (tot ongeveer 20.30 uur). Na afloop van de wedstrijd is er vanaf ca. 21.00 uur prijsuitreiking in de Roerkoning op het Starteiland. Daar is ook de mogelijkheid om nog even iets te drinken en na te praten.

 

Het inschrijfgeld voor de avondwedstrijden bedraagt 15 euro voor alle 4 avonden. Inschrijven per avond is ook mogelijk. Het inschrijfgeld is dan 5 euro per avond. Hier is een drankje na de wedstrijd bij inbegrepen.

 

Inschrijven is mogelijk tot 26 mei 20:00 uur via de website www.sneekweek.nl.

 

Voor mensen die geen eigen boot hebben is er de mogelijkheid om voor de 4 woensdagen een Yngling te huren. De kosten daarvan bedragen 21 euro per avond voor KWS leden (inclusief inschrijfgeld). Voor mensen die hun (zwaard)boot gedurende deze 4 weken op het eiland willen laten liggen is er tegen een vergoeding (beperkt) ruimte op het stallingterrein naast de Kûp. Aanmelden voor de Ynglings en de botenstalling is mogelijk via email bij kbtc@sneekweek.nl

 

KWS Avondwedstrijden in het kort:

 • Deelname open voor alle klassen (incl. kajuitboten!)
 • Uitslagen en puntentelling op basis van SW-factor (dus op basis van de gezeilde tijd)
 • In principe 3 startgroepen: jeugd, open boten en kajuitboten.
 • klassen met 6 of meer boten krijgen een eigen start.
 • Eenvoudige up-down baan op het Sneekermeer zodat het ook voor publiek/ouders leuk is om vanaf de wal te kijken.
 • Aantal rondjes afhankelijk van wind en startgroep.
 • 4 woensdagen vanaf 2 juni
 • Starttijd 1e klasse om 19.00 uur
 • Laatste finish om ongeveer 20.30 uur
 • Daarna tot ca. 22.00 uur drankje en prijsuitreiking in de Roerkoning
 • Varen met KWS Ynglings is mogelijk (opgeven per team van 2 of 3 personen).
 • Bij succes nog een vervolg met 4 avonden in het najaar (na de Sneekweek)

 

 

Vrijwilligers!

Wij zijn nog op zoek naar enkele vrijwilligers die ons één of meerdere avonden willen helpen (boeien uitgooien, achter de bar, jury, standby of uitslagenverwerking).

Dus ouders en andere toeschouwers: steek de handen uit de mouwen en meldt je aan bij avondwedstrijden@sneekweek.nl !