iconWedstrijden

Uitslagen Archief

Uitslagen 2004-2020

iconWeather

Weer & Wind

Weerstation Sneekermeer

Andere voorrangsregels bij de start

 

Beste deelnemers aan de KWS Sluitingswedstrijden 2021,

 

De Sluitingswedstrijden zijn één van de laatste wedstrijden van het zeilseizoen 2021. We willen tijdens de Sluitingswedstrijden een experiment uitvoeren ten aanzien van de startlijn. Hieronder vinden jullie kort een toelichting.

 

Normaliter is de startlijn tijdens wedstrijden georganiseerd door de KWS tussen ongenummerde oranje boeien aan bakboordzijde van het startschip (zie illustratie hieronder).

Als KWS willen we onze wedstrijden altijd zo aantrekkelijk mogelijk maken. We willen in dit kader tijdens de Sluitingswedstrijden graag experimenteren met een andere wijze van starten. De Regels voor Wedstrijdzeilen bieden namelijk ook de mogelijkheid om te starten tussen een staak met een oranje vlag en een oranje vlag op het startschip. In onderstaande illustratie is dit visueel weergegeven.

Voor de volledigheid verwijzen wij naar de Lokale Wedstrijdbepalingen van de Sluitingswedstrijden. Daarnaast willen we jullie er op wijzen dat deze manier van starten ook gevolgen kan hebben voor de voorrangsregels zoals opgenomen in de Regels voor Wedstrijdzeilen. Voor zover jullie deze kennis (nog) niet paraat hebben, dan is het zeker de moeite waard om de RvW er nog even op na te slaan.

 

Uiteraard zijn wij na de Sluitingswedstrijden benieuwd naar jullie ervaringen met deze wijze van starten.

 

Tot slot willen we jullie veel zeilplezier tijdens de Sluitingswedstrijden toe wensen en hopen we jullie in 2022 in grote getalen weer te mogen verwelkomen bij onze evenementen.

 

KWS sectie Wedstrijdzeilen