iconInschrijven

Lid worden?

kijk wat de KWS kan bieden

iconVereniging

Vrijwilliger worden

Samen zeilen / organiseren

Historie

In 2004 vonden een aantal enthousiastelingen van de KWS dat het mooi was dat de KWS diverse grote sponsoren had, maar dat er ook genoeg bedrijven uit de regio waren die de KWS een warm hart toedroegen. Mark Tromp, Johan de Visser, Ko Otte, Gerlof van der Werf en Jaitie Dijkstra waren van mening dat een sponsorgroep, gericht op netwerken een mooie aanvulling zou zijn op de grotere sponsoren. Het idee was om op deze wijze geld bij elkaar te brengen, waarbij de KWS een goed plan kon voor leggen om te verwezenlijken.

 

Projecten die door de KWS kunnen worden voorgedragen, moeten voldoen aan diverse voorwaarden, zoals het feit dat het een zinvolle ondersteuning moet zijn voor de KWS met een bijzondere toepassing die ook meerdere jaren kan worden gebruikt. Afgelopen jaren heeft het Zakelijk Gezeilschap dan ook een bijdrage kunnen leveren aan aangepaste boten, zodat nog meer mensen kennis kunnen maken met de zeilsport, een lift in het wedstrijdcentrum, een jeugdboot, Hart en Zeil (een vaar/zeilevenement voor jonge hartpatienten uit het hele land) en een IFAC chair.

 

Samen met bedrijven die de KWS al ondersteunden startte het Zakelijk Gezeilschap met zo’n 7 tot 8 leden en in de beginjaren groeide dit aantal tot rondom de 10 leden. Ook de (sub)sponsoren traden toe en er werden meer bedrijven geworven om lid te worden. De eerste activiteit was een bezoek aan sponsor Sonnema Berenburg in Bolsward en aansluitend een bezoek aan Okkinga Communicatie in Bolsward. Leden namen een introducé mee. Na 4 tot 5 jaar groeide het Zakelijk Gezeilschap tot 20 bedrijven en sinds enkele jaren zijn er ruim 30 bedrijven en organisaties lid van het Zakelijk Gezeilschap. Zo vormt het Zakelijk Gezeilschap een uniek netwerk dat door de KWS is omarmd als een belangrijke sponsor. Als u ook interesse heeft in een lidmaatschap, dan nodigen wij u van harte uit om u aan te melden.