iconInschrijven

Lid worden?

kijk wat de KWS kan bieden

iconVereniging

Vrijwilliger worden

Samen zeilen / organiseren

iconWedstrijden

inschrijven

wedstrijden en trainingen

Optimist - Regiotrainingen

Met het RTC is er een mogelijkheid voor een geselecteerd groep Noordelijke talenten en beloften om overdag te trainen. Voor de Optimisten is dit op de woensdagmiddag zijn van 13:30 tot 19:00 uur. Het programma loopt van maart t/m november m.u.v. de grote vakantie en meivakantie. In totaal gaat het om 28 woensdagmiddagen.

 

Toelating

De volgorde van toelating is:

  1. Kernploegzeilers
  2. Jeugdploegzeilers
  3. Selectiezeilers 1e 50 selectiestand 2015
  4. Nieuwe selectiezeilers die voldoen aan deelname criteria Optimist selectiezeilers.

 

 

Naast dit programma kan er in de weekeinden getraind worden bij stichting Jeugdwedstrijdzeilen Noord (JWZ), waar het programma naadloos op aansluit. Zie het JWZ programma 2016 op de website.

 

Organisatie

De trainingen vinden plaats vanuit de “Roerkoning” met het Sneekermeer als vaarwater. De KWS is hiermee gastheer van het RTC. Er zal worden gevaren in wedstrijdoptimisten die bij de Roerkoning klaar liggen, waardoor de zeilers niet zelf meer met groot materiaal hoeven te reizen. Er is voor gekozen dat de zeilers alleen hun eigen zeil opgerold op de giek meenemen, waardoor ze

het dichtst bij hun eigen opstelling blijven.

 

Er wordt verwacht dat alle deelnemers om 13:30 uur bij de pont klaar staan, waarna iedereen wordt overgezet naar de andere kant. Dit is anderhalf uur eerder als in 2015 en is alleen haalbaar als zeilers dit om school kunnen halen.

 

Contactavond

Om alles nog eens duidelijk mondeling toe te lichten en vragen die er mogelijk zijn te beantwoorden is er voor de genodigden op dinsdagavond 223 februari om 19:00 uur een contactavond.

De definitieve voor deze avond wordt per mail nog doorgegeven.

 

Kosten

De kosten voor deelname zijn € 420,00 voor geheel 2016 wat in drie termijnen zal worden geïncasseerd. Als je de uitnodiging hebt geaccepteerd, geldt dat in principe voor het gehele jaar.

  • Blok 1 zijn 8 trainingen van maart tot de DYR in mei (€ 120,-)
  • Blok 2 zijn 8 trainingen na de DYR tot de zomervakantie. (€ 120,-)
  • Blok 3 zijn 12 trainingen van augustus tot 9 november (€ 180,-)

 

Opgave

Graag per mail middels het opgaveformulier aanmelden bij Menno René Sappé via menno.sappe@rtc‐zeilen‐noord.nl. Heb je nog vragen, dan kun je die altijd stellen aan Menno via menno.sappe@rtc‐zeilen‐noord.nl of bellen met 06‐51424044.

 

De opgave kan tot 31 januari 2016. Aan de opgave kunnen nog geen rechten worden ontleent, je wordt na de opgave nog officieel

uitgenodigd. Er is plek voor 8 optimistzeilers die aan de eerder genoemde criteria voldoen uit de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en noord Overijssel (lijn Coevorden, Meppel, Urk)