iconInschrijven

Lid worden?

kijk wat de KWS kan bieden

iconVereniging

Vrijwilliger worden

Samen zeilen / organiseren

iconWedstrijden

inschrijven

wedstrijden en trainingen

Onze aanpak

Wedstrijdzeilen als sport

Bij de KWS zien we wedstrijdzeilen als een volwaardige sport. Net als bij andere sporten is trainen vanzelfsprekend en zijn er programma’s voor de jongste jeugd tot aan senioren. We trainen  van begin maart tot eind november. In de winter is er droogtraining om fitter en sterker te worden.

 

Wij denken dat wedstrijdzeilen nóg leuker wordt als je regelmatig traint. De boot onder controle hebben, manoeuvres goed uitvoeren en hard kunnen varen zijn de basis. Daarmee kun je het wedstrijdspel met de tegenstanders gaan spelen: taktische en strategische keuzes maken. Bij de jeugd werken we veel met spel- en wedstrijdvormen. Samen leren en met elkaar de sport beleven is de insteek. Op die manier wordt wedstrijdzeilen ook voor zeilers in een 1-persoons boot een sport in groepsverband.

 

We streven in de trainingen naar kleine groepen met zoveel mogelijk een vaste trainer. Trainers bij de KWS hebben de opleiding Zeiltrainer-3 doorlopen of zijn daarmee bezig. Hier stellen zijn zich voor. Steeds meer gaan we ook tijdens wedstrijden coachen zodat je alles wat je oefende in de trainingen ook in de wedstrijden leert te gebruiken.

 

Verschillende klassen

Voor de jongste jeugd vanaf 7 jaar verzorgt de KWS programma’s voor de

Deze jonge wedstrijdzeilers kunnen, zodra ze zwaarder worden dan ca. 50 kg, doorgroeien naar de

 

Voor volwassenen verzorgen we op de donderdagavonden training voor de Laser en O-jol.

 

Verenigingsboten

Om te stimuleren dat we vooral ook door-de-week kunnen trainen heeft de KWS verschillende typen verenigingsboten (Optimist, RS Feva en Laser). Dat maakt het gemakkelijker om voor enkele uren training op een middag of avond naar het Starteiland te komen. De wedstrijdboten zijn optimaal uitgerust en ook geschikt om deel te nemen aan wedstrijden.

 

Regionaal Trainingscentrum Noord Nederland (RTC)

De KWS heeft niet alleen haar eigen verenigings-trainingen, ook het Regionaal Trainingscentrum (RTC) is bij de KWS gehuisvest. Hier trainen jeugdzeilers die op nationaal of internationaal niveau wedstrijdzeilen. Zeilers uit heel Noord Nederland kunnen hier, vooral door-de-week, extra trainingsuren maken. In de weekenden trainen zij vaak al in de Nationale programma’s van de klasse-organisaties of bij Stichting Jeugdwedstrijdzeilen. In het RTC trainen nu de Laser Beloften (dinsdagmiddag) en Optimist A-zeilers (woensdagmiddag).