iconInschrijven

Inschrijven

Schrijf je in voor de race

iconWedstrijd

Kijk de race terug!

Bekijk de race 2018

iconWedstrijden

Hall of fame

Deze helden wonnen al eens

Aankondiging

De aankondiging voor de Schuttevaerrace 2018 kunt u hier downloaden. In de aankondiging vindt u alle informatie omtrent route, inschrijfgelden, locatie enzovoorts. LET OP!! Dit is nog niet de aankondiging voor 2019.

 

Aankondiging Schuttevaerrace 2018

 

Route

Tijdens de Schuttevaerrace meten zeilers, hardlopers en fietsers gedurende meerdere dagen hun krachten. Er wordt gestart in Stavoren waarna een non-stop traject wordt afgelegd via Kornwerderzand, Texel, Harlingen, Vlieland en Terschellingen. Om tenslotte weer in Stavoren te finishen.

De race start in Stavoren, alle deelnemers rennen dan vanaf Skips Maritiem via een uitgezette route naar de zeiljachten in de Marina Buitenhaven. De zeiljachten varen vervolgens over het IJsselmeer zo snel mogelijk naar Kornwerderzand. Vanaf Kornwerderzand gaat men de Waddenzee op en wordt koers gezet naar Texel. Op Texel stappen de fietsers van boord om een tijdrit van 60 kilometer te fietsen. Zodra de fietsers weer terug zijn, gaan de trossen los op weg naar Harlingen. In Harlingen gaan de hardlopers aan wal om zo snel mogelijk een afstand van 20 kilometer af te leggen. Vervolgens wordt er naar Vlieland gezeild voor de tweede tijdrit over een afstand van 36 kilometer. Vanaf Vlieland wordt koers gezet nar Terschelling. Op Terschelling vind het tweede looptraject plaats over een afstand van 12 kilometer. Vanaf Terschelling varen de zeiljachten via Kornwerderzand terug naar Stavoren om aan te leggen in de Marina Buitenhaven en vervolgens nog een paar honderd meter naar de finish bij strandpaviljoen 'De Potvis' te rennen.