iconInschrijven

Lid worden?

kijk wat de KWS kan bieden

iconInschrijven

Inschrijven

inschrijven trainingen

Splash

De Splash is een één-persoons jeugdboot voor na de Optimist of Flits en een uitstekende opstap naar de Laser Radiaal of eventueel de 29'er. Er zijn grote velden en het is een gezellige klasse. Op ieder niveau kun je zeilen, van lokaal tot de Top & Talentploeg voor ambitieuze zeilers. Je begint in de B en kun daarna doorstromen naar de A2 en A1. Er zijn in onze regio veel verschillende wedstrijden met vaak een flink aantal deelnemers: Paasevenement (Sneek), Combi Noord (4 weekenden), United-4 (4 weekenden in Workum en Medemblik), Dutch Youth Regatta (Workum) en natuurlijk de Sneekweek. Meer info over de klasse en de wedstrijden op splashclass.org.

 

Trainingen op woensdagavond

Beginnende Splash zeilers kunnen op de woensdagavonden trainen bij de KWS. Deze trainingen zijn een mooie opstap naar enkele wedstrijden in de Splash-B. We trainen vooral op 'boathandling' en bootsnelheid zodat je de boot onder controle krijgt en hard kunt varen. Organisatorisch ziet het er als volgt uit:

  • Twaalf trainingen in de periode 18 april t/m 18 juli.
  • Start om 17:30 uur met boot optuigen, 18:00 uur voorbespreking en 20:30 uur naar huis.
  • Plaats: Starteiland, De Roerkoning.
  • Voorafgaand aan de eerste watertraining hebben we nog een informatie-avond voor de zeilers en ouders op woensdagavond 28 maart van 20:00 - 21:30 uur in 'De Kajuit'. (datum onder voorbehoud)
  • Minimaal 6 deelnemers.
  • Kosten: € 108,- per persoon (komt neer op € 9,- per avond).

 

Nieuw dit jaar is dat op de woensdagavonden de KWS-vlet beschikbaar is als toeschouwersboot. Mooi om eens van dichtbij te kijken hoe de zeilers trainen.

 

Om de trainingen mogelijk te maken vragen wij de ouders mee te helpen met enkele hand-en-span diensten. Vele handen maken licht werk en het is nog gezellig ook om samen wat aan te pakken! Het zal dan voor iedereen neerkomen op één of twee avonden. Je kunt kiezen uit:

  1. Bardienst
  2. Ribs opruimen aan het einde van de training
  3. Schipper op de KWS-vlet (als toeschouwersboot voor de ouders)

Graag op het inschrijfformulier onderaan bij de betreffende vraag aangeven welke ouder-activiteit je voorkeur heeft (plus eventueel de dagen dat je niet kunt). Wij maken op basis van de voorkeuren een indeling. Daarna is het prima om onderling te ruilen.

 

Aanmelden

Aanmelden kan hier. Als je nog geen eigen profiel hebt dan kun je dat op die plaats aanmaken. Meer informatie bij Betty Gietema, jeugdzeilen@kws-sneek.nl.

 

Het eerste jaar dat je traint bij de KWS zien wij als een kennimaking en betaal je nog geen contributie. Het tweede jaar word je jeugdlid. Voor meer info over lidmaatschappen klik hier.

 

Wil je meer in de Splash? 

Bij Jeugdwedstrijdzeilen (JWZ) kun je trainen in de weekenden. Zij zorgen ook voor begeleiding bij de meeste wedstrijden: www.jeugdwedstrijdzeilen.nl.

 

Splash-zeilers uit het Top & Talent Team kunnen een uitnodiging krijgen om deel te nemen aan de door-de-weekse trainingen bij het RTC. Als je als Splash-zeiler een volwaardig trainingsprogramma volgt bij je vereniging, de klasseorganisatie (SKON) en/of Stichting Jeugdwedstrijdzeilen dan kun je in de winter bij het RTC meedoen aan de droogtrainingen.