iconInschrijven

Lid worden?

kijk wat de KWS kan bieden

iconInschrijven

Inschrijven

inschrijven trainingen

RS Feva

Vaar je nu Optimist of Flits en wil je een volgende stap maken als wedstrijdzeiler? Als vervolgklasse kun je trainen en wedstrijden varen in de RS Feva. Deze spectaculaire boot is ’s werelds best verkochte 2-persoons jeugdboot in de afgelopen jaren en zowel in Nederland als internationaal sterk in opkomst als strikte eenheidsklasse. Door de genaker planeer je al snel wat mooie, spannende voor-de-windse rakken oplevert.

 

De KWS ziet de RS Feva als een zgn. ‘doorstroomboot’ waar je veel nieuwe ervaringen op kunt doen. Je krijgt te maken met hogere snelheden, grote velden en groot water. Daarmee is het een uitstekende opstap naar 2-persoons zwaardboten zoals de Vaurien, 29’er of catamaran. De vervolgstap naar een 1-persoons boot zoals Laser of Splash is ook een prima mogelijkheid.

 

Het KWS-programma is geschikt voor je als je 12 tot 15 jaar bent,  graag wedstrijden zeilt en zeilen als jouw sport ziet. In het kort ziet een RS Feva jaar er als volgt uit:

  • Je vaart in de KWS boten die op het Starteiland liggen. Aanschaf van een boot is niet nodig!
  • Het hele seizoen trek je samen met andere teams op. Dit seizoen bestaat de KWS ploeg uit 6 teams.
  • De trainer/ coaches begeleiden je niet alleen bij trainingen maar ook bij de wedstrijden.
  • Je traint zo'n 20 tot 30 dagen per jaar op weekenddagen, woensdagavonden en in vakanties. De exacte data worden in overleg vastgesteld, ook afhankelijk van hoe ver jullie ambities reiken.
  • Het RS Feva seizoen begint met trainingen in de herfstvakantie, we trainen dan op ‘boathandling’ zodat je in het voorjaar (begin van het wedstrijdseizoen) de boot al onder controle hebt.
  • Afhankelijk van je de tijd die je erin wilt stoppen neem je deel aan zo'n vier tot acht wedstrijdweekenden.
  • De Flits-zeilers kunnen het RS Feva programma combineren met het varen in de Flits.

 

Aanmelden kan als team of als individu. Zorg dat je bij aanmelding als team samen tussen de 85 en 115 kg weegt. Tot najaar 2018 zijn de KWS boten al bezet. Als je interesse hebt om eens een RS Feva te proberen en mee te doen aan een training laat het weten. Meer informatie bij koen.vanesch@kws-sneek.nl.