iconInschrijven

Lid worden?

kijk wat de KWS kan bieden

iconInschrijven

Inschrijven

inschrijven trainingen

RS Feva

Vaar je nu Optimist of Flits en wil je een volgende stap maken als wedstrijdzeiler? Sluit je dan aan bij het KWS RS Feva Squad! Met een groep fanatieke wedstrijdzeilers ga je allerlei nieuwe dingen beleven. De RS Feva is als jeugdboot in de afgelopen jaren sterk in opkomst met in Nederland is een vloot van 30 tot soms wel 50 boten, internationaal zijn er evenementen met 150 boten of meer. Door de genaker planeer je met een RS Feva al snel, wat mooie en spannende voor-de-windse rakken oplevert.

 

De KWS ziet de RS Feva als een zgn. ‘doorstroomboot’ waar je veel nieuwe eravringen op kunt doen. Je krijgt te maken met hogere snelheden, grote velden, groot water met golven, internationale competitie, trainen en een coach mee op het water. Daarmee is het een uitstekende opstap naar de skiff (29er), catamaran of 2-persoons zwaardboten zoals de Vaurien en Schakel. De vervolgstap naar een 1-persoons boot zoals Laser of Splash is ook een prima mogelijkheid.

 

Het KWS-programma is geschikt voor je als je 12 tot 15 jaar bent,  graag wedstrijden zeilt en zeilen als jouw sport ziet. In het kort ziet een RS Feva jaar er als volgt uit:

  • Je vaart in de KWS boten die op het Starteiland liggen. Aanschaf van een boot is niet nodig! Natuurlijk kun je ook met je eigen boot aansluiten.
  • Het hele seizoen trek je samen met andere teams op. Dit seizoen bestaat het KWS Squad uit 5 teams.
  • Ouders werken samen om de logistiek voor elkaar te krijgen. Omdat we een squad zijn met hetzelfde programma hoeven ouders er niet elke zeildag bij te zijn.
  • Je traint zo'n 20 tot 30 dagen per jaar op weekenddagen, woensdagavonden en in vakanties. De exacte data worden in overleg vastgesteld met alle zeilers en ouders.
  • In totaal neem je deel aan zo'n vier tot acht wedstrijdweekenden.
  • Het RS Feva seizoen begint augustus (!) en eindigt een jaar later weer in de zomervakantie met vaak een groot internationaal evenement (WK of EK). In het voorjaar kun je naast de RS Feva ook al gaan trainen in de 29er.
  • We starten met trainen op ‘boathandling’. In het begin sla je regelmatig om, handig om die startfase in het najaar te doen als het water nog relatief warm is.
  • De Flits-zeilers kunnen het RS Feva programma combineren met het varen in de Flits.

 

Aanmelden kan als team of als individu. Zorg dat je bij aanmelding als team samen tussen de 85 en 115 kg weegt. Als individu kun je in de RS Feva goed uit de voeten met een lichaamsgewicht tussen de 40 en 55 kg.  

 

Van 27 t/m 29 augustus organiseren we een clinic voor de start van het seizoen 2018-2019. Mail ons voor meer informatie.

 

Als je interesse hebt om eens een RS Feva te proberen en mee te doen aan een training laat het weten. Meer informatie bij koen.vanesch@kws-sneek.nl.