iconInschrijven

Lid worden?

kijk wat de KWS kan bieden

iconInschrijven

Inschrijven

inschrijven trainingen

Programma's optimist

Optimist CWO - zondag

Optimist groen - zondag

Optimist groen - woensdagavond

Optimist (voormalig A/B ) - zondag

Optimist (voormalig A/B ) - woensdagavond

 

 

Optimist CWO zondag

 

Waar we voorheen op dinsdag- en woensdagmiddag op het Starteiland de "Waterzooi" programma's draaiden zal er in het nieuwe seizoen 2019 op de zondag een CWO programma plaats gaan vinden.

 

De lessen worden op vijf zondagen in het voorjaar en vijf zondagen in het najaar gegeven. Na elke periode is er een moment waarop je je diploma of vorderingenstaat uitgereikt krijgt. Op de vorderingenstaat kunnen de eisen “afgetekend” worden zodra een kind aan de betreffende eis voldoet. CWO is een uniform diploma systeem wat bij vele andere verenigingen ook wordt gehanteerd.

 

Je bent  welkom als je 7 jaar of ouder bent en zwemdiploma B hebt. We trainen in een groep van 5 of 6 zeilers per trainer. We hebben 18 optimisten beschikbaar bij de vereniging. 

 

De trainers benaderen het zeilen als hobby en sport. Vanaf het begin brengen we veel spel- en wedstrijdvormen in en leggen we de nadruk op bewegen op het water. Plezier met vriendjes en vriendinnetjes staat voorop!

 

Jeugdzeilen kent drie niveaus voor de praktijk en bijbehorende theorie:

  • CWO1 Basisvaardigheden in gunstige omstandigheden (tot windkracht 3);
  • CWO2 Basisvaardigheden en enkele extra’s in normale omstandigheden (tot windkracht 4, rustig en beschut vaarwater);
  • CWO3 Basisvaardigheden en gevorderden manoeuvres, aangevuld met beginselen van wedstrijdzeilen, onder normale omstandigheden (tot en met windkracht 5).

 

LOCATIE

De zeiltrainingen worden verzorgd vanuit “De Roerkoning”, het gezellige clubhuis van KWS op het Starteiland. Hier zijn kleedruimtes en douches aanwezig en een kantine met een prachtig uitzicht over het Sneekermeer. Ook genieten voor ouders/ begeleiders dus!

 

KLEDING

Goede zeilkleding geeft veel zeilplezier! Wij verwachten dat je bij de trainingen de volgende kleding draagt:

  • Neopreen wetsuit (surfpak, 3mm), met lange broekspijpen en lange mouwen. Bij warm weer kun je een pak met korte broek en mouwen dragen.
  • Bij regen en/ of kouder weer een dunne regenjas of drytop hier over heen. 
  • Neopreen schoenen
  • Muts
  • Zwemvest, goed passend (geen reddingsvest met kraag)

Deze kleding is vaak ook tweedehands verkrijgbaar.

 

HET PROGRAMMA

Om alvast in de stemming te komen en voordat we het Sneekermeer op gaan is er op 6 april een zwembadtraining. Leuk en nuttig, ervaar bijvoorbeeld eens hoe het is om gekleed in zeilpak en zwemvest in het water te liggen. We gaan lekker veel omslaan met een Optimist. Je krijgt tips hoe je boot weer overeind krijgt en waar je op let als je naast je boot aan het zwemmen bent. Als je al ervaring hebt met de Optimist of Flits is dit ook een prima middag om het seizoen te starten, je herhaalt weer de handigheidjes en leuk om iedereen weer te zien. Na afloop is er tijd over om lekker vrij te zwemmen. Als ouder kun je vanaf het terras (met bar) alle verrichtingen van de kinderen aanschouwen. We organiseren dit samen met AWS Eendracht (Akkrum) en Frisia (Grouw) en CIOS Watersport.

Datum:               Zaterdag 6 april 

Tijd:                    13:30-16:00 uur

Plaats:                Zwembad 'It Rak', Burg. de Hooppark 4, Sneek

Eigen bijdrage:   € 10,- (contant te betalen bij aankomst)

Opgeven:           via Inschrijven in het menu (evt. eerst registreren voor account) 

 

Zondag 5 mei beginnen we met de eerste trainingsdag vanaf het Starteiland.

 

  • Voor de zomervakantie trainen we op de volgende data:

1e – 05 mei

2e – 12 mei

3e – 19 mei

4e – 26 mei

5e – 16 juni

 

  • Na de zomervakantie trainen we op de volgende data:

1e -  1 september

2e -  8 september

3e - 15 september

4e - 22 september

5e - 29 september

 

Vanaf 8:30 uur kun je gratis met de pont over varen naar het Starteiland. Inloop is vanaf 9:00 uur en we willen de bootjes opgetuigd klaar hebben om 9:30 uur zodat we dan kunnen starten. Om 16:00 uur is alles opgeruimd en zijn we klaar voor vertrek.

 

KOSTEN EN GEBRUIK KWS-OPTIMIST

De kosten voor het programma van 10 trainingen bedragen € 180,- wat neerkomt op € 18,- per dag. Dat is inclusief de overtocht met de pont en het gebruik van een KWS-Optimist. De trainers vinden het prettig wanneer de zeilers in KWS-Optimisten varen zodat het optuigen voor ieder hetzelfde is en zeilers gemakkelijk in elkaars boot kunnen varen. Desondanks is het natuurlijk mogelijk om met een eigen Optimist deel te nemen. In dat geval rekenen wij geen boothuur (à € 52,-) en zijn de kosten voor de 10 trainingen € 128,-. De vergoeding voor de stalling van een eigen Optimist bij het trainingscentrum is € 30,-.

 

Het eerste jaar dat je traint bij de KWS zien wij als een kennismaking. De contributie voor de vereniging zit bij het bedrag voor de trainingen in. Het tweede jaar betaal je apart nog voor het jeugd-lidmaatschap. Voor meer info over lidmaatschappen klik hier.

 

AANMELDEN

Aanmelden kan hier. Als je nog geen eigen profiel hebt dan kun je dat op die plaats aanmaken. 
Meer informatie bij Betty Gietema, jeugdzeilen@kws-sneek.nl.