iconInschrijven

Lid worden?

kijk wat de KWS kan bieden

iconInschrijven

Inschrijven

inschrijven trainingen

Laser jeugd zondag en woensdagavond

Zondagtrainingen

 

Op zondag kan er door de jeugd tot en met 18 jaar in de Laser getraind worden. De overige jeugdklassen trainen ook zoveel mogelijk op de zondag zodat het een jeugdig geheel wordt.

De Laser jeugd is ook voor beginnende zeilers die in de Laser willen leren varen. Enige zeilervaring is wel wenselijk.

 

LOCATIE

De zeiltrainingen worden verzorgd vanuit “De Roerkoning”, het gezellige clubhuis van KWS op het Starteiland. Hier zijn kleedruimtes en douches aanwezig en een kantine met een prachtig uitzicht over het Sneekermeer. Ook genieten voor ouders/ begeleiders dus

 

Zondag 5 mei beginnen we met de eerste trainingsdag vanaf het Starteiland.

Voor de zomervakantie trainen we op de volgende data:

1e – 05 mei

2e – 12 mei

3e – 19 mei

4e – 26 mei

5e – 16 juni

 

Na de zomervakantie trainen we op de volgende data:

1e -  1 september

2e -  8 september

3e - 15 september

4e - 22 september

5e - 29 september

 

Kosten: € 180,- met eigen boot, € 210,- per persoon met KWS-Laser

 

Vanaf 8:30 uur kun je gratis met de pont over varen naar het Starteiland. Inloop is vanaf 9:00 uur en we willen de bootjes opgetuigd klaar hebben om 9:30 uur zodat we dan kunnen starten. Om 16:00 uur is alles opgeruimd en zijn we klaar voor vertrek.

 

KLEDING

Goede zeilkleding geeft veel zeilplezier! Wij verwachten dat je bij de trainingen de volgende kleding draagt:

 • Neopreen wetsuit (surfpak, 3mm), met lange broekspijpen en lange mouwen. Bij warm weer kun je een pak met korte broek en mouwen dragen.
 • Bij regen en/ of kouder weer een dunne regenjas of drytop hier over heen. 
 • Neopreen schoenen
 • Muts
 • Zwemvest, goed passend (geen reddingsvest met kraag)

Deze kleding is vaak ook tweedehands verkrijgbaar.

 

De Laser is een door het Watersportverbond erkende opleidingsklasse. Er zijn bij de Nationale jeugdwedstrijden altijd grote velden en ook internationaal zijn er vele mogelijkheden om je krachten te meten. Vanuit de Optimist, Flits, Splash en RS Feva kun je met een lichaamsgewicht van 50 kg doorstromen naar de Laser 4.7. Vanaf zo’n 63 kg kun je in de Laser Radiaal varen. De volgende stap is de Laser Standaard. Er zijn in onze regio veel verschillende wedstrijden met vaak een flink aantal deelnemers: Combi Noord (4 weekenden), United-4 (4 weekenden in Workum en Medemblik), Dutch Youth Regatta (Workum) en natuurlijk de Sneekweek. Meer informatie over de klasse vind je op www.laserklasse.nl.

Bij de KWS hebben we 8 Lasers die gebruikt kunnen worden bij trainingen. Dat scheelt veel gesjouw met boten en maakt het mogelijk om ook door-de-week meer trainingsuren te maken. Voor de jeugdzeilers die vooral op regionaal niveau wedstrijden in de Laser varen organiseren we de woensdagavondtrainingen.Volwassenen kunnen op de donderdagavond trainen in de Laser.Woensdagavondtrainingen

 

Op de woensdagavond kan er ook getraind worden in de laser door de jeugd.

 

Hieronder staan de data vermeld: 

 

01. Woensdag 17 april

Twee weken mei vak

02. Woensdag 08 mei

03. Woensdag 15 mei

04. Woensdag 22 mei

05. Woensdag 29 mei

06. Woensdag 05 juni

07. Woensdag 12 juni

08. Woensdag 19 juni

09. Woensdag 26 juni

10. Woensdag 03 juli

 

Woensdag avonden starten de trainingen om 17:00 uur (dus dan moet de boot al opgetuigd zijn) tot 20:00 uur.  • Tien trainingen in de periode 17 april t/m 3 juli (m.u.v. twee weken meivakantie)
  • Start om 17:30 uur met boot optuigen, 18:00 uur voorbespreking en 20:30 uur afsluiting
  • Plaats: Starteiland, De Roerkoning
  • Trainster: ntb.
  • Kosten: € 180,- met eigen boot, € 210,- per persoon met KWS-Laser

 

 

Aanmelden

Aanmelden kan hier. Als je nog geen eigen profiel hebt dan kun je dat op die plaats aanmaken. Meer informatie bij Betty Gietema, jeugdzeilen@kws-sneek.nl.

Het eerste jaar dat je traint bij de KWS zien wij als een kennismaking en betaal je nog geen contributie. Het tweede jaar word je jeugdlid. Voor meer info over lidmaatschappen klik hier.

 

Wil je meer in de Laser?

Bij Jeugdwedstrijdzeilen (JWZ) kun je trainen in de weekenden. Zij zorgen ook voor begeleiding bij de meeste wedstrijden: www.jeugdwedstrijdzeilen.nl.

Als je veel Nationale wedstrijden in de Laser vaart (4.7, Radiaal of Standaard) dan kun je worden uitgenodigd om deel te nemen aan de trainingen bij het RTC Noord Nederland in Sneek. Je bent dan lid van het Nationale Training Team of volgt een vergelijkbaar trainingsprogramma.