iconInschrijven

Lid worden?

kijk wat de KWS kan bieden

iconInschrijven

Inschrijven

inschrijven trainingen

Laser Jeugd

De Laser is een door het Watersportverbond erkende opleidingsklasse. Er zijn bij de Nationale jeugdwedstrijden altijd grote velden en ook internationaal zijn er vele mogelijkheden om je krachten te meten. Vanuit de Optimist, Flits, Splash en RS Feva kun je met een lichaamsgewicht van 50 kg doorstromen naar de Laser 4.7. Vanaf zo’n 63 kg kun je in de Laser Radiaal varen. De volgende stap is de Laser Standaard. Er zijn in onze regio veel verschillende wedstrijden met vaak een flink aantal deelnemers: Combi Noord (4 weekenden), United-4 (4 weekenden in Workum en Medemblik), Dutch Youth Regatta (Workum) en natuurlijk de Sneekweek. Meer informatie over de klasse vind je op www.laserklasse.nl.

 

Bij de KWS hebben we 8 Lasers die gebruikt kunnen worden bij trainingen. Dat scheelt veel gesjouw met boten en maakt het mogelijk om ook door-de-week meer trainingsuren te maken. Voor de jeugdzeilers die vooral op regionaal niveau wedstrijden in de Laser varen organiseren we de woensdagavondtrainingen. Volwassenen kunnen op de donderdagavond trainen in de Laser.

 

Woensdagavondtrainingen

De Lasertrainingen op de woensdagavond zijn bedoeld voor wedstrijdzeilers die in de Laser aan regionale wedstrijden willen deelnemen. We trainen vooral op 'boathandling' en bootsnelheid zodat je de boot onder controle krijgt en hard kunt varen. Je kunt met je eigen Laser meedoen of een KWS-Laser huren. We varen met Laser 4.7 en Laser Radiaal.

  • Twaalf trainingen in de periode 18 april t/m 18 juli (m.u.v. twee weken meivakantie)
  • Start om 17:30 uur met boot optuigen, 18:00 uur voorbespreking en 20:30 uur afsluiting
  • Plaats: Starteiland, De Roerkoning
  • Voorafgaand aan de eerste watertraining hebben we nog een informatie-avond voor de ouders op woensdagavond 28 maart van 20:00 - 21:30 uur in 'De Kajuit' (datum onder voorbehoud)
  • Trainster: ntb.
  • Kosten: € 108,- met eigen boot, € 231,- per persoon met KWS-Laser

 

Ook dit jaar is op de woensdagavonden de KWS-vlet beschikbaar als toeschouwersboot. Mooi om eens van dichtbij te kijken hoe de zeilers trainen.

 

Om de trainingen mogelijk te maken vragen wij de ouders mee te helpen met enkele hand-en-span diensten. Vele handen maken licht werk en het is nog gezellig ook om samen wat aan te pakken! Het zal dan voor iedereen neerkomen op één of twee avonden. Je kunt kiezen uit:

  1. Bardienst
  2. Ribs opruimen aan het einde van de training
  3. Schipper op de KWS-vlet (als toeschouwersboot voor de ouders)

Graag op het inschrijfformulier onderaan bij de betreffende vraag aangeven welke ouder-activiteit je voorkeur heeft (plus eventueel de dagen dat je niet kunt). Wij maken op basis van de voorkeuren een indeling. Daarna is het prima om onderling te ruilen.

 

Aanmelden

Aanmelden kan hier. Als je nog geen eigen profiel hebt dan kun je dat op die plaats aanmaken. Meer informatie bij Betty Gietema, jeugdzeilen@kws-sneek.nl.

 

Het eerste jaar dat je traint bij de KWS zien wij als een kennismaking en betaal je nog geen contributie. Het tweede jaar word je jeugdlid. Voor meer info over lidmaatschappen klik hier.

 

Wil je meer in de Laser?

Bij Jeugdwedstrijdzeilen (JWZ) kun je trainen in de weekenden. Zij zorgen ook voor begeleiding bij de meeste wedstrijden: www.jeugdwedstrijdzeilen.nl.

 

Als je veel Nationale wedstrijden in de Laser vaart (4.7, Radiaal of Standaard) dan kun je worden uitgenodigd om deel te nemen aan de trainingen bij het RTC Noord Nederland in Sneek. Je bent dan lid van het Nationale Training Team of volgt een vergelijkbaar trainingsprogramma.