iconInschrijven

Lid worden?

kijk wat de KWS kan bieden

iconInschrijven

Inschrijven

inschrijven trainingen

Flits

Als je in de Flits vaart en naast de wedstrijden ook wilt trainen, dan kun je terecht bij de KWS. In overleg met de Flitsclub stellen wij het trainingsprogramma samen. Met de tips en trucs uit de trainingen ga je sneller en slimmer over de wedstrijdbaan en wordt wedstrijdzeilen nog leuker.

 

Jonge Flits-zeilers kunnen op de woensdagavond ook in de KWS-Optimisten trainen. Als je fokkenist bent en nog niet zoveel zeilervaring hebt dan leer je zo op een leuke, actieve manier zeilen. Eenmaal in de Flitswedstrijden aan de fok heb je sneller door wat je moet doen, is het leuker omdat je begrijpt hoe het zeilen werkt. Ook fokkenisten die al enkele jaren ervaring hebben kunnen in de Optimist trainen om zich voor te bereiden op het sturen in de Flits. Je krijgt dan wedstrijdgerichte training waarbij je niet direct de verantwoordelijkheid hebt over een grotere boot met bemanning. Je kunt veel dingen proberen zonder dat er direct veel mis gaat.

 

We gaan ervan uit dat we meerdere groepen hebben zodat we op verschillende niveaus Optimisten-training kunnen aanbieden. Deze opzet heben we samen met het bestuur van de Flitsclub bedacht om van de fokkenisten sneller goede zeilers te maken. Met als doel dat Flits-zeilers op vroegere leeftijd gaan sturen.

 

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen op de woensdagavonden om als team in de Flits te gaan trainen. We verwachten dan dat je (bijna) alle trainingen met hetzelfde team komt en in dezelfde opstelling vaart als in de wedstrijden. Daarmee trainen we in vaste groepen van steeds hetzelfde niveau zodat we een uitdagende training kunnen bieden. Wij hopen dit jaar weer een groep A-zeilers te mogen verwelkomen. Ook als je al heel wat Flits-ervaring hebt is training met een groep gelijk gestemden nuttig en uitdagend. De overstap naar een volgende klasse wordt minder groot.

 

Ook dit jaar is de KWS-vlet beschikbaar is als toeschouwersboot. Mooi om eens van dichtbij te kijken hoe de zeilers trainen.

 

Om de trainingen mogelijk te maken vragen wij de ouders mee te helpen met enkele hand-en-span diensten. Vele handen maken licht werk en het is nog gezellig ook om samen wat aan te pakken! Het zal dan voor iedereen neerkomen op één of twee avonden. Je kunt kiezen uit:

1. Bardienst

2. Ribs opruimen aan het einde van de training

3. Schipper op de KWS-vlet (als toeschouwersboot voor de ouders)

4. Het hok met Optimisten-materiaal checken na afloop.

Graag op het inschrijfformulier onderaan bij de eerste vraag aangeven welke ouder-activiteit je voorkeur heeft (plus eventueel de dagen dat je niet kunt). Wij maken op basis van de voorkeuren een indeling. Daarna is het prima om onderling te ruilen.

 

Praktische zaken

 • Twaalf trainingen in de periode 18 april t/m 18 juli (met uitzondering van 2 weken meivakantie).
 • Start om 17:30 uur met boot optuigen, 18:00 uur voorbespreking en 20:15 uur naar huis
 • Plaats: Starteiland, De Roerkoning
 • Voorafgaand aan de eerste watertraining hebben we nog een informatie-avond voor de ouders op woensdagavond 28 maart van 20:00 - 21:30 uur in 'De Kajuit' (datum nog onder voorbehoud).

 • Kosten voor Flits: € 150,00 per boot (komt neer op €12,50 per avond)
 • Kosten voor Optimist-training: € 150,- p.p. inclusief gebruik KWS-Optimist.

 

Kleding

Goede zeilkleding geeft veel zeilplezier! Wij verwachten dat je de volgende kleding draagt:

 • Neopreen wetsuit (surfpak), in voor- en najaar met lange mouwen en pijpen
 • Bij regen en/ of kouder weer een dry top over het wetsuit of een droogpak
 • Neopreen schoenen
 • Muts
 • Zwemvest, goed passend (geen reddingsvest met kraag)

Deze kleding is vaak ook tweedehands verkrijgbaar.

 

Aanmelden

Aanmelden kan hier. Als je nog geen eigen profiel hebt dan kun je dat op die plaats aanmaken. In totaal zijn er 21 KWS Optimisten beschikbaar. Meer informatie bij Betty Gietema, jeugdzeilen@kws-sneek.nl. LET OP: er zijn twee verschilende inschrijfformulieren:

 1. Optimist-training voor Flits-zeilers woensdagavond
 2. Flits training woensdagavond

Meer informatie bij Betty Gietema, jeugdzeilen@kws-sneek.nl.

 

Het eerste jaar dat je traint bij de KWS zien wij als een kennimaking en betaal je nog geen contributie. Het tweede jaar, als je weet dat de zeilsport bij jou past, word je jeugdlid. Je ontvangt aan het einde van dit jaar automatisch bericht daarover van de ledenadministratie. Voor meer info over lidmaatschappen klik hier.