iconSneekweek

Sneekweeksite

Alles over de Sneekweek!

Eredivisie Zeilen

Eredivisie Zeilen

Vorig jaar is een start gemaakt met een nieuwe clubcompetitie in Nederland: Eredivisie zeilen! Een nieuw spannend concept, 18 clubs die tegen elkaar strijden in 5 volgepakte weekenden waarin per speelronde maar liefst 45 wedstrijden worden gevaren. De opzet komt uit Duitsland, maar is inmiddels ook gestart in een aantal andere landen en gaat in 2016 ook in de USA van start. De formule draait om live beelden, media aandacht, sponsoring maar vooral om zeilen op hoog niveau. De wedstijden worden gevaren in J70’s, een snelle sportboot met genaker die met 4 personen wordt gevaren.

De KWS is ook in 2016 weer van de partij met een enthousiast team. Het doel is een podiumplaats om zo onze vereniging met trots te vertegenwoordigen. Een plaats bij de eerste drie teams geeft recht op deelname aan (voorronde) Champions League in 2017.

 

 

 

Het team bestaat uit een mix van talentvolle jeugd en ervaren rotten:

  • Maarten Jamin
  • Maarten Smit
  • Eric Jan Westerhof
  • Gosse de Boer
  • Jelmer Yntema en
  • Stand-in Menno Berens.

Het team staat onder leiding van coach Koen van Esch en teammanager Floor Otte-de Vries. Er wordt getraind in Monnickendam waar de J/70's liggen en sparring-partners zijn.

 

Alle verrichtingen van het team zijn te volgen op de speciale facebook-pagina: https://www.facebook.com/KWSEredvisie.

 

 

Foto's: Remmelt Staal

 KWS in Eredivisie Zeilen 2016 v3.pptx.pdf