iconInschrijven

Lid worden?

kijk wat de KWS kan bieden

iconVereniging

Vrijwilliger worden

Samen zeilen / organiseren

Ligplaatsen, tarieven en abonnementen

Voor de pleziervaart zijn op het Starteiland Sneekermeer meer dan 400  ligplaatsen beschikbaar in een drietal havens. De diepgang in de havens is ca 1,90m. Diepstekende jachten kunnen het beste via het Kolmeersgat ligplaats kiezen in de zuidelijke haven.

Schepen met grotere diepgang kunnen aan de noord- en westzijde van het eiland afmeren.

 

Het is niet mogelijk om een ligplaats in de haven te reserveren.

 

De havens zijn uitgerust met stroomzuilen voor elektra, tappunten voor drinkwater en een  pompinstallatie voor afvoer van vuil water.

 

Op het eiland is het voor deelnemers aan wedstrijdseries en trainingen toegestaan om te kamperen.

 

Tarieven

De tarieven 2018 voor passanten zijn:

  • per boot en per overnachting: € 1,35 per meter, incl stroom, milieuheffing en btw
  • onbeheerde boten per nacht:  € 1,35 per meter voor passanten en 5,00 voor abonnementhouders - mits vooraf aangemeld bij de havenmeester.
  • kampeerders zijn per tent en per overnachting stageld verschuldigd van € 10,00 per tent en €2,50 per persoon. Bij de afrekening van kampeergelden is legitimatie verplicht.
  • voor niet-ingezetenen van de gemeente Súdwest-Fryslân worden ligplaats- en kampeertarieven verhoogd met watertoeristenbelasting (bedrag voor 2018 €1,25 p.p. per nacht.)

 

Havenreglement

Voor het Starteiland en de passantenhavens op het Starteiland Sneekermeer is het Havenreglement Starteiland Sneekermeer van toepassing.

 

 

Seizoensabonnementen

Ligplaatsabonnementen worden uitsluitend toegekend aan leden van de KWS. Donateurs en jeugdleden komen hiervoor niet in aanmerking. Kampeerabonnementen worden door de havenmeester uitgegeven.

 

Het aanvragen van een abonnement is digitaal mogelijk via het aanvraagformulier.