iconInschrijven

Lid worden?

kijk wat de KWS kan bieden

iconVereniging

Vrijwilliger worden

Samen zeilen / organiseren

Schoolzeilen

Het schoolzeilen is voor het eerst door de KWS (Koninklijke Watersportvereniging Sneek) georganiseerd in 2008 met als doelstelling kinderen in groep 7 van de basisscholen in Sneek e.o. een leuke introductie te geven in de watersport. Sinds 2008 hebben ongeveer 2000 kinderen een onvergetelijke dag op het water doorgebracht.

Op een leuke en speelse manier kunnen kinderen op jonge leeftijd een dag lang kennismaken met de watersport. Voor velen is dat de eerste keer en dat is ook best wel spannend en voor sommigen ook wel eng.

 

De leiders en zeilinstructeurs hebben als hoofdtaak om de kinderen op hun gemak te stellen en in hun tempo met diverse activiteiten kennis te laten maken. In KWS-optimisten (drie kinderen in een bootje) wordt met behulp van balspelletjes en eendenrace geleerd te sturen en te peddelen en later te zeilen met een vlinderzeiltje. Samenwerken staat voorop.

Tegelijk wordt met anderen in polyvalken gezeild. Er wordt zoveel mogelijk zelf gedaan: zelf sturen, door-de-wind gaan, op een vast punt afvaren en de schoten van fok en zeil bedienen.

 

Het schoolzeilen was ook in 2015 een daverend succes. De schoolleiding, de kinderen en ook de vrijwilligers waren weer enorm enthousiast en we hebben een 6-tal mooie dagen gehad. Het zeilen in de KWS optimisten afwisselend met zeilen in polyvalken is voor de kinderen een feest. De gastvrijheid in de Roerkoning, waar een heerlijke, warme lunch klaar staat en waar zonodig een douche genomen kan worden, is onmisbaar.

 

Sinds 2015 wordt het schoolzeilen breder georganiseerd en is het niet alleen meer voor kinderen uit Sneek. Het project wordt getrokken door de stichting Bewegen op Water. Zij bieden naast de zeil lessen ook gymlessen en zwemlessen met een watersportthema aan. Ook kun je leren windsurfen, kajakken, suppen en kanoën. 

 

Voor meer info kijk op www.bewegenopwater.nl

Na het schoolzeilen “op zeilen”gaan

Het schoolzeilen is opgezet met als doelstelling kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met de watersport. Na deze dag ontvangen de kinderen rond maart een flyer met een uitnodiging voor een zeil clinic (terugkom dag). Dit is buiten schooltijd. Kinderen die het schoolzeilen dus helemaal super vonden krijgen tijdens deze clinic een verdere introductie met betrekking tot zeilen.

Voor degenen die daarna nog steeds enthousiast zijn kunnen dan “op zeilen” gaan. Dit is op woensdag middag en daar zijn dan kosten aan verbonden (lidmaatschap en training).

 

Contactpersoon Schoolzeilen KWS:

 

schoolzeilen@sneekweek.nl

photo's

Foto album

Schoolzeilen