iconSneekweek

Sneekweeksite

Alles over de Sneekweek!

schuttevaer

Schuttevaerrace

Schrijf je hier in!

nieuwsbrief vereniging KWS nieuwsbrief KWS Journaal 2019-02 KWS Journaal mei

De Schuttevaerrace gaat door!!!

De Schuttevaerrace gaat door!!!

De Schuttevaerrace 2019 gaat door! Er zijn 24 inschrijvingen binnen gekomen voor 1 Juni, dit heeft het organiserend comité doen besluiten om de 2019 editie door te laten gaan. De inschrijving is verlengt tot 23 Juni! Inschrijven kan hier.

Op 30 mei 2019 is de nieuwe pont gedoopt door burgemeester van Súdwest-Fryslân Jannewietske de Vries. Met een puts champagne over het dek werd de Sweagen een goede vaart gewenst. 

Foto's van de doopplechtigheid zijn gemaakt door Eize Hoekstra.

Inschrijven voor wedstrijden mogelijk moeizaam

Het is ons opgevallen dat er veel deelnemers zijn die zich willen inschrijven voor wedstrijden, maar dat het hen vaak de eerste keer niet lukt. Uiteraard zijn wij op zoek gegaan naar de oorzaak van dit probleem. 

 

De oorzaak ligt in de communicatie tussen de site en de bank. Hier wordt momenteel aan gewerkt. Het is helaas nog niet opgelost. BLIJF HET VOORAL PROBEREN!! Vaak lukt het na een tweede of derde keer wel om in te schrijven. Mocht het echt niet lukken, mail dan naar Marieke Guichard: inschrijving@kws-sneek.nl. 

 

Tot op het moment dat alles weer goed werkt, zullen wij geen extra kosten rekenen voor te late inschrijvingen.

Helaas is het aantal deelnemers aan de Schuttevaerrace over de afgelopen jaren afgenomen. Dit tot een kritiek aantal om de race door te kunnen laten gaan, financieel maar ook door de tijd die het kost om dit evenement te organiseren en het aantal vrijwilligers wat er aan meewerkt om de race mogelijk te maken.

Gezien het aantal inschrijvingen op dit moment heeft het organisatie comité besloten om de inschrijving op 1 juni te sluiten. Met minder dan 25 inschrijvingen op dat moment is het organisatie comité helaas genoodzaakt zich te beraden over de toekomst van het evenement.

Wil je graag nog een keer meedoen met de Schuttevaerrace, schrijf je dan zo spoedig mogelijk in, ook al heb je je team nog niet helemaal compleet! Heb je vragen, email dan naar secretariaat@schuttevaerrace.nl

➡️ inschrijven kan via: www.schuttevaerrace.nl

Heb je de zolder of garage vol liggen met oude zeilkleding, zwemvesten, stootwillen, zeilboeken of andere watersport spullen? Dan is het nu de hoogste tijd voor een voorjaarsopruiming!

 

Op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, organiseren we ‘s middags op het Starteiland een Watersportdag. Naast allerlei andere activiteiten (waarover op een later tijdstip meer info), is er die middag ook een watersportvrijmarkt. Al onze leden bieden wij de mogelijkheid om daar niet meer gebruikte, watersport gerelateerde spullen te verkopen.

 

Naast onze gebruikelijke watersportgasten verwachten wij op deze dag ook veel Sneekers op eiland, dus klandizie voldoende om van je spullen af te komen.

Wij stellen 20 marktkramen voor onze leden ter beschikking om spullen aan te bieden! Wil je graag gebruik maken van een kraam meld je dan uiterlijk zondag 26 mei aan via mail: watersportdag@kws-sneek.nl  (max. 1 kraam per familie) .Mocht je zelf ivm meezeilen tijdens de Kleine Sneekweek niet bij een kraam kunnen staan, stuur dan een familielid of vriend(in) om je waar aan de man/vrouw te brengen.

 

Voor deelname gelden een aantal spelregels:

  • Alleen watersportgerelateerde spullen kunnen worden aangeboden
  • Na afloop dien je je niet verkochte spullen weer mee retour te nemen

Vanaf vandaag is de KWS clubkleding van Code Zero voor leden van de KWS verkrijgbaar bij Intersurf in Sneek. De collectie bestaat uit een polo, softshell jas, zeiljas, korte broek en een pullover zowel in dames als herenuitvoering. De kleding is voorzien van het KWS logo en verkrijgbaar in verschillende kleuren tegen aantrekkelijke prijzen. 

De snelste vaarroute naar het Starteiland is nu snel te vinden via de route planner vaarroute.online. Vul de naam van de thuishaven in en de snelste route naar het Starteiland verschijnt op het scherm, rekening houdend met diepgang en bruggen. 

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op maandag 11 maart is clubicoon Gerlof van der Werf bij zijn aftreden als bestuurslid benoemd tot erelid  van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek. Bijna 30 jaar lang heeft hij zich met hart en ziel voor de vereniging ingezet. 

Vanaf 1990 was hij voorzitter van de sectie Toervaren, 17 jaar voorzitter van de sectie Wedstrijdzeilen en bijna tien jaar voorzitter van de sectie Sponsoring en PR.

Zichtbaar ontroerd nam hij de bijbehorende oorkonde, wandbord en bloemen in ontvangst. 

Afke de Goede, die ook afscheid nam van het bestuur, werd benoemd tot Lid van Verdienste. Zij diende de KWS 16 jaar als vrijwilliger, waarvan vier jaar voorzitter van de sectie Wedstrijdzeilen.

Zowel Gerlof als Afke blijven als vrijwilliger actief o.a. als wedstrijdcomitélid.